Pia Seidl
Pon, 11.7.2022 06:55
V mestnih garažnih hišah in na parkiriščih se pojavljajo težave pri plačevanju s kreditnimi karticami. Kaj odgovarjajo na občini?

V garažnih hišah in na parkiriščih, ki delujejo v okviru Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, imajo številni uporabniki, predvsem tujci, težave s plačevanjem parkirnine s kreditnimi karticami. 

Na to je občino v okviru pobud meščanov opozoril tudi eden izmed njih. Zapisal je:

»Sem redni uporabnik parkirišč in garažne hiše Kongresni trg. Zanima me, kdaj boste končno uredili plačevanje z kreditnimi karticami. Povsod imate obvestila kako se lahko plačuje, v bistvu pa možnosti z novejšimi bančnimi karticami ni.

A to res ne morete urediti oziroma zakaj potem zavajate uporabnike da je plačilo možno, če že sami veste da to ne deluje. Večkrat naletim tudi na tujce, ki jim ni nič jasno. Prosim da se zadeva uredi.«

Kaj pravijo na občini? 

Mestna občina Ljubljana je na pritožbo že odgovorila. Med drugim so pojasnili, da lahko v garažni hiši Kongresni trg plačilo parkirnine s kreditno ali debetno kartico izvedete pri operaterju parkirne hiše. 

»Težav s plačevanjem parkirnine s kreditnimi in debetnimi karticami na naših parkiriščih se zavedamo. Trenutno poteka plačevanje z bančnimi karticami v off line sistemu, zato novejše kartice, ki ob plačilu potrebujejo potrditev avtorizacije z vpisom PIN številke ne delujejo.

Težava bo odpravljena z nadgradnjo obstoječega sistema oziroma z zamenjavo parkirnega sistema s takim, ki ponuja plačevanje v on line sistemu. Seznanjamo vas, da lahko plačilo parkirnine z kreditno ali debetno kartico izvedete pri operaterju parkirne hiše, ki se nahaja pri stopnišču Zvezda.«

Starejše novice