Foto: Branka Keser
Patricija Fašalek
Tor, 28.6.2022 20:00
Ljubljana je za nekaj ur postala raj za avtomobilske navdušence: v prestolnici se je ustavila karavana OneLife Rally.

OneLife Rally, ki poteka od leta 2017, je edini reli odprtega tipa na svetu. Sestavlja ga sto predelanih superavtomobilov, med katerimi se najdejo znamke, kot so Ferrari, Bugatti, Lamborghini in Porsche. Obiskovalci si lahko avtomobile ogledajo od blizu, v nekatere se lahko tudi usedejo, z vsemi pa se lahko fotografirajo.

Lastniki prihajajo iz 30 držav

Superavtomobili so se s svojimi lastniki, ki prihajajo iz 30 držav, zbrali na štartni točki v Rigi, pot pa so nadaljevali proti Varšavi. Po treh dneh potovanja so se na današnji dan ustavili v Ljubljani, ogledati si jih je bilo mogoče na Slovenski cesti med Hotelom Slon pa do Šubičeve ulice. 

Med avtomobili je tudi eden najhitrejših avtomobilov na svetu: bugatti chiron pur sport. Izdelali so le 60 primerkov, njegova vrednost pa je okrog 5,5 milijona evrov.

Kam se bodo še odpeljali?

V Ljubljani bodo avtomobili s svojimi lastniki preživeli noč, jutri pa se že odpravljajo proti Trstu, ki mu bo sledil Split. Pot se bo končala v črnogorski Boki Kotorski.

Vsako leto poskrbi OneLife Rally tudi za dobrodelne namene. Njihova tradicija je, da vozniki avtomobilov zbirajo denar za otroke v stiski, ki ga donirajo organizacijam, namenjenim pomoči otrok. Denar bo letos šel dijaškemu domu Mladost Bijela v Herceg Novi, dijaškemu domu Maestral v Splitu in ljubljanskemu Mladinskemu domu Malči Beličeve.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice