Psička Šapa (Foto: Facebook stran Tačke pomagačke/Tanja Ristič).
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 23.9.2022 18:00
V 15. letu starosti je preminila psička Šapa, ki je bila del društva za terapijo s pomočjo psov, imenovanega Tačke pomagačke.

Ob smrti psičke Šape iz društva Tačke pomagačke so na Facebooku zapisali:

»Včeraj je v 15. letu starosti odšla onkraj mavrice Šapa. Z njeno Mojco sta bili licenciran terapevtski par skoraj 11 let. Bili sta prvi terapevtski par v Sloveniji, ki sta dvakrat na teden prihajali v šolo in polepšali dneve dijakom Srednje vzgojiteljske šole in umetniške gimnazije v Ljubljani pri urah matematike.«

Nadalje so izpostavili, da so bile ure matematike zaradi Šapine prisotnosti sproščene. 

»Poleg tega je Šapa svojo neskončno milino in potrpežljivost prinašala tudi otrokom v vrtce in v šole. Deset let je bila potrpežljiva poslušalka  pravljic in zgodbic, ki so jih ji otroci brali v knjižnicah v okviru programa R.E.A.D. – Beremo s tačkami.

V vseh letih je bila prisotna na številnih javnih prireditvah. Z Mojco sta opravili na stotine terapevtskih ur,« so izpostavili. 

Sledi, ki ne bodo nikoli izbrisane

»Kjer koli sta se pojavili, sta s svojo prijaznostjo pustili neizbrisljive sledi. Šapa je bila ljubljenka otrok in odraslih. Draga Šapa, hvala ti za vse. Naj ti bo lepo onkraj mavrice. Draga Mojca, Tačke pomagačke sočustvujemo s tabo in ti izrekamo globoko sožalje,« so sklenili čustven zapis.

Objavo je v pičlih petih urah všečkalo več kot tisoč uporabnikov družbenega omrežja Facebook, številni pa so pod objavo zapisali lepe misli, kot je denimo: »Veselo tekaj na drugi strani mavrice.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice