Ljubljanainfo
Pon, 2.8.2021 11:55
Popoldne bo na vzhodu dež ponehal, delno se bo razjasnilo.

Vremenska fronta z močnimi nalivi in dežjem je včeraj prizadela območja občin Slovenske Konjice, Šentjur, Velenje, Žalec, Kranj, Kranjska Gora, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Ig, Kamnik, Litija, Mengeš, Vodice, Oplotnica, Slovenska Bistrica, Tolmin, Gorišnica, Juršinci, Dravograd in Radlje ob Dravi.

Po sedaj zbranih podatkih so zaradi neurja posredovali gasilci 30 prostovoljnih gasilskih društev in ene poklicne enote.

Meteorna voda je zalila kletne in druge prostore stanovanjskih, večstanovanjskih in poslovnih objektov ter v Kamniku prostore hotela.

V Mengšu se je porušil rastlinjak, močan veter je podrl več dreves na vozišča in reklamni pano na osebno vozilo ter poškodoval strehe na objektih, skozi katere je posledično zamakala meteorna voda.

Udar strele je na Kokrici pri Kranju zanetil manjši požar ostrešja stanovanjske hiše.

Pri odstranjevanju posledic neurja so posredovali tudi delavci cestnih in komunalnih služb, skupno je bilo zabeleženih 47 dogodkov.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

V ponedeljek bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Popoldne bo na vzhodu dež ponehal, delno se bo razjasnilo. Predvsem na zahodu bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. 

Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 17, drugod od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. 

Krajevne plohe in nevihte se bodo nadaljevale v noč.

V torek zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, lahko nastane kakšna manjša ploha. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in nevihte. 

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne v alpskih dolinah okoli 20, drugod od 23 do 28 stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine. V noči na četrtek se bo dež prehodno razširil nad vso Slovenijo. Tudi v četrtek bo še spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

Starejše novice