Slika je simbolična.
manjaarnsek
Sre, 24.2.2021 10:55
Na CSD Ljubljana so zaznali več nasilja mladostnikov nad starši in več groženj po posegu po življenju. V letu 2020 je bilo na področju Ljubljane zabeleženih 100 informacij o nasilju več kot leto poprej.

Na Centru za socialno delo Ljubljana smo preverili, kako je epidemija vplivala na posameznike in odnose v družinah, saj so družinski člani primorani preživeti več časa skupaj.

Več nasilja mladostnikov nad starši

Na Centru za socialno delo Ljubljana opažajo, da se posledice epidemije odražajo na vseh področjih življenja družin in posameznikov.

Sporočili so nam, da v času epidemije koronavirusa v Interventni službi niso zaznali povečanega nasilja v družini, zaznali pa so več nasilja mladostnikov nad starši in več groženj po posegu po življenju.

Interventna služba deluje izven poslovnega časa centra v vseh nujnih in neodložljivih primerih ogroženosti otroka, zaznanega nasilja v družini ali kadar oseba, ki nima popolne poslovne sposobnosti, ostane brez varstva in oskrbe, ali gre za starejšo osebo, ki je brez svojcev in se znajde v hudi stiski.

PREBERITE ŠE:

Leta 2020 sto informacij o nasilju več kot leto poprej

V letu 2020 je bilo na področju Ljubljane zabeleženih 100 informacij o nasilju več kot v letu 2019.

V mesecu januarju so v Interventni službi beležili 29 primerov nasilja, med drugim tudi stiske otrok, bili so namreč obveščeni o dveh poskusih samomora otrok.

Dodajajo, da v času veljave ukrepov informacije o nasilju v družini težje pridejo do njih, saj je večina otrok, mladostnikov, pa tudi odraslih oseb, večji del dneva doma.

Realno stanje nasilja v družini se bo pokazalo ob sproščanju ukrepov.

Starejše novice