Foto: Branka Keser
Pia Seidl
Pet, 15.4.2022 20:30
Danes je na Trgu republike potekalo javno predvolilno soočenje političnih strank z ljudstvom.

Na soočenju na Trgu republike so politični kandidati in kandidatke odgovarjali na vprašanja ljudi in se soočili tudi neposredno z ljudstvom v odprtem in javnem prostoru pred državnim zborom. 

Neposredno soočenje z vprašanji

Kandidati in kandidatke so se neposredno soočili z vprašanji, ki so jih pripravili predstavniki civilne družbe, državljani in državljanke poslali preko spleta, pa tudi z vprašanji, ki so jih prisotni na trgu postavili na soočenju.

Katere stranke so se udeležile soočanja »iz oči v oči«?

Na soočenje je gibanje Glas ljudstva, v katerega je vključenih več kot sto organizacij civilne družbe, povabilo vse stranke aktualne sestave državnega zbora in stranke, ki so se odzvale njihovemu vabilu za sodelovanje v Volitvomatu.

Prisotne so bile naslednje stranke:

Piratska stranka Slovenije (Ratko Stojiljković), Levica (koordinator stranke Luka Mesec), Stranka Alenke Bratušek (podpredsednica stranke Maša Kociper), Socialni demokrati (predsednica stranke Tanja Fajon), Stranka Zelena Vesna (podpredsednica stranke Jasmina Jerant).

Tudi DeSUS (predsednik stranke Ljubo Jasnič), Lista Marjana Šarca (podpredsednica stranke Jerca Korče), Dobra država + Naša prihodnost (predsednik stranke Naša prihodnost Ivan Gale) in Gibanje Svoboda (predsednik stranke Robert Golob). 

Glas ljudstva združuje več kot sto organizacij civilne družbe, med njimi so Inštitut 8. marec, Greenpeace Slovenija , Slovenska filantropija in Sindikat Mladi+, ter več kot 1800 aktivnih posameznikov.

Starejše novice