STA
Pon, 29.8.2022 15:54
Kandidaturo za predsednika republike je napovedal tudi Franci Kindlhofer.

Kot navaja, ni član nobene politične stranke, je zagovornik »levo-sredinske politične usmeritve Jožeta Pučnika«. V predsedniško tekmo se namerava podati kot neodvisen kandidat s podpisi volivcev, zbirati jih bo začel prihodnji teden.

Cilj Kindlhoferja je umiriti ideološka nasprotja in med državljani Slovenije vzpodbujati kulturo strpnosti in sožitja, je zapisal v najavi kandidature.

Želi podpirati vse, kar »krepi demokracijo in razumevanje osebne svobode kot velike pridobitve, ki pa jo moramo razumeti tudi kot osebno odgovornost«.

Pojasnjuje tudi, da se je na kandidaturo pripravljal že dolgo, a je z njo odlašal, saj da ga je zanimalo, kakšni kandidati bodo napovedali vstop v tekmo za predsednika republike. Za kandidaturo pa se je zdaj odločil tudi z namenom, da »mogoče katerega kandidata z mojimi stališči vsaj okužim«, tudi če sam s kandidaturo ne bo uspešen.

Kdo je še najavil kandidaturo? 

Namero kandidirati na oktobrskih volitvah predsednika republike je do zdaj najavilo že več kandidatov, med drugim podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar, diplomat in nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl, župan Kočevja Vladimir Prebilič, predsednik državnega sveta Alojz Kovšca, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, zastopnik Antropozofskega društva Slovenije Leo Trojar, predsednik Stare pravde Ludvik Poljanec, filozof Aleš Ernecl, predsednik stranke Nova socialdemokracija Andrej Magajna, ginekologinja Sabina Senčar, kandidat civilno-družbenega gibanja Zdrava družba Boris Vene, vardist Ivan Bolfek in neodvisen kandidat Boris Žulj.

Večina kandidatov je tudi že začela z zbiranjem podpisov, a kandidature za zdaj ni vložil še nobeden izmed kandidatov.

Starejše novice