Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 24.11.2021 17:04
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs predlaga, da bi raje kot 2. januarja in 2. maja dela prost dan praznovali 6. januarja in 23. novembra.

V Sloveniji smo včeraj praznovali dan Rudolfa Maistra. Ob tem se je oglasil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki predlaga, da bi raje kot 2. januarja in 2. maja dela prost dan praznovali 6. januarja in 23. novembra.

Slovenci 2. januarja obeležujemo novo leto, 2. maja pa praznik dela. Gre za državna praznika in s tem dela prosta dneva, medtem ko je včerajšnji dan Rudolfa Maistra prav tako državni praznik, a ne dela prost dan.

Tako se je na družbenem omrežju Twitter oglasil minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je zapisal, da bi morali 2. januar zamenjati za 6. januar, 2. maj pa za 23. novembra.

Po njegovo bi tako 6. januarja obeležili tri kralje, ko kristjani praznujejo prihod svetih treh kraljev, kot že omenjeno, pa bi 23. novembra obeležili dan Rudolfa Maistra. 

Portal N1 pri tem poroča, da v tem mandatu tega še ne bodo predlagali, bi pa bilo o tem, po njegovih besedah, smiselno govoriti v naslednji koalicijski pogodbi. Dodal je, da 2. januarja in 2. maja ne praznujejo skoraj nikjer.

»Dobro bi bilo, da te praznike uskladimo z evropskim kulturnim okoljem,« je še Hojs povedal za omenjeni portal.

Starejše novice