zalastritof
Pon, 22.11.2021 06:20
Obnova večjega dela Tržaške ceste v prestolnici je bila končana julija. A obnovili bodo še en del te ceste. Kateri?

V tekočem in preteklem letu je tistim, ki dnevno potujejo po Tržaški cesti v Ljubljani predvsem v času prometnih konic kar nekaj preglavic povzročila dolgotrajna prenova. 

Julija smo se razveselili konca gradbenih del, povezanih s prenovo te ceste. A bodo na Tržaški kmalu spet zabrneli gradbeni stroji.

Naknadno bodo namreč rekonstruirali del Tržaške med avtocestnim priključkom in bencinsko črpalko na naslovu Tržaška cesta 131a. 

Večjih sprememb ne bo

Za Ljubljanainfo so z ljubljanske mestne občine sporočili, da bo šlo pri tej prenovi le za preplastitev pri križišču Tržaške ceste, Poti Rdečega križa in priključka na avtocesto.

»Večje spremembe na območju niso predvidene, razen tega, da bomo podaljšali izvozni pas do bencinske črpalke, da se bodo vozniki, ki prihajajo z avtoceste, lažje priključili na vpadnico,« so izpostavili na občini. 

Vrednost investicije brez davka znaša dobre štiri milijone evrov in pol, od tega bo država prispevala 285.000 evrov, kohezijski sklad nekaj več kot 1,6 milijona evrov, ljubljanska občina pa bo iz lastnih proračunskih sredstev zagotovila preostanek.

 

Kdaj se bo prenova začela?

Kdaj bodo dotrajan odsek prenovili in koliko časa bo prenova trajala, trenutno še ni znano. 

Starejše novice