STA
Tor, 2.11.2021 08:49
Z včerajšnjim dnem so se zvišale cene cigaret in drugih tobačnih izdelkov. Zvišanje cen je posledica zvišanja trošarin, ki ga je septembra sprejela vlada. Preverite, koliko boste po novem odšteli za cigarete.

Za zavojček 20 cigaret s cenika Tobačne Ljubljana je treba odšteti 10 centov več, to pomeni podražitev za približno 2,5 odstotka.

Trošarine za cigarete so se zvišale s 120 na 123 evrov za 1000 cigaret. Prav tako je vlada z včerajšnjim dnem zvišala trošarine za cigare in cigarilose, drobno rezani tobak in drug tobak za kajenje, kot tudi za tobak za segrevanje.

Ponovno se bodo trošarine za cigarete zvišale aprila 2022, in sicer na 126 evrov. Takrat bodo drobnoprodajne cene cigaret v povprečju za 4,6 odstotka višje, kot so bile doslej, so izračunali na finančnem ministrstvu.

Pred tem so se trošarine na tobačne izdelke v Sloveniji nazadnje zvišale 1. oktobra 2020.

Vlada si od višjih trošarin za cigarete obeta dodatnih 15,6 milijona evrov prihodkov letno oziroma v povprečju 1,3 milijona evrov na mesec. Spremembe trošarin za ostale tobačne izdelke bodo imele minimalen učinek na državni proračun.

Starejše novice