Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Čet, 30.9.2021 06:52
Zadnje dni zaradi nejasnega dopisa s strani Ministrstva za javno upravo na upravnih enotah vlada zmeda.

Ministrstvo za javno upravo je upravnim enotam poslalo nejasen dopis, zato smo preverili, ali je za obisk upravne enote potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Na Ministrstvu za javno upravo so za Ljubljanainfo pojasnili, da PCT pogoj za vstop v upravno enoto velja in ga je treba upoštevati povsod, razen izjemoma v tistih postopkih, kjer oblast pozove državljana recimo kot pričo ali stranskega udeleženca v postopku, zaradi česar bi, če se ne bi pojavil, trpele pravice drugih.

Upravne enote v dvomih

Ministrstvo za javno upravo je 21. septembra poslalo dopis vsem ministrstvom, upravnim enotam, organom v sestavi in centrom za socialno delo. Ker je bil dopis precej nejasen, so bili na marsikateri upravni enoti v dvomih, kako ravnati – ni bilo namreč jasno, kakšna pravila veljajo v povezavi z izpolnjevanjem pogoja PCT. 

Ministrstvo za javno upravo tiste upravne enote, ki so omenjeni dopis v tem delu morda razumele napačno, pozivajo, naj ravnanje sanirajo tako, da bo znova v polni meri upoštevan pogoj PCT.

Za Ljubljanainfo z Ministrstva za javno upravo povedo še, da se zavedajo nejasnosti v zvezi z omenjenim dopisom in bodo v kratkem pripravili dodatna pojasnila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice