Foto: Bobo
STA
Čet, 19.1.2023 11:53
Upravno enoto Ljubljana bo vodila Andreja Erjavec.

Upravno enoto Ljubljana bo od 23. januarja vodila trenutna vodja sektorja za okolje in prostor Andreja Erjavec.

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je izpostavila, da novo vodstvo čaka vrsta izzivov, z imenovanjem novega vodstva pa bodo poskušali pospešiti postopke na Upravno enoto Ljubljana ter poenotiti nekatere dobre prakse.

Andreja Erjavec bo na čelu Upravne enote Ljubljana nasledila Natašo Trček, ki je upravno enoto kot vršilka dolžnosti začasno vodila od septembrske razrešitve bivšega načelnika Bojana Babiča.

Ministrica za javno upravo je takrat poudarila, da razrešitev ni bila politično motivirana, v sredinem sporočilu z ministrstva pa navedli, da so se za razrešitev odločili zaradi »normalizacije upravnega poslovanja« največje upravne enote v državi.

»Bodoča načelnica dobro pozna operativno delo«

Prioritetna naloga Trčkove je bila zagotovitev storitev za uporabnike v luči izvedbe referendumov in volitev v drugi polovici lanskega leta.

Po oceni ministrice za javno upravo je vse omenjeno vršilka dolžnosti načelnice skupaj z ekipo zaposlenih tudi uspešno izpeljala, so še sporočili iz ministrstva.

Na ministrstvu so poudarili, da bodoča načelnica »dobro pozna operativno delo, kar je ključno za zaposlene, hkrati pa poseduje strokovno znanje«, s katerim bo po njihovih ocenah zagotovila bolj uspešno poslovanje ter uporabniku bolj prijazno izkušnjo.

Na upravni enoti je sicer zaposlenih okoli 300 uradnic in uradnikov.

Poleg upravne enote na območju Ljubljane deluje sedem krajevnih uradov, Dobrova, Ig, Medvode, Notranje Gorice, Škofljica, Velike Lašče in Dol pri Ljubljani.

Starejše novice