Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pon, 5.12.2022 16:30
Po končanem drugem krogu županskih volitev 2022 je sedaj jasno, da so bili na volitvah najbolj uspešni neodvisni kandidati, teh je bilo za župana izvoljenih kar 138.

Končal se je še drugi krog lokalnih volitev 2022, na volitvah so bili najbolj uspešni neodvisni kandidati, med strankami pa ima največ kandidatov Slovenska ljudska stranka.

Županov, ki so kandidirali neodvisno od strank, je kar 138. V prvem krogu jih je bilo izvoljenih 103, v drugem pa 35, kar pomeni, da so prepričljivo slavili v obeh volilnih krogih.

Slovenska ljudska stranka med strankami najbolj uspešna, Gibanje Svoboda zgolj s tremi predstavniki

Med strankami je bila najbolj uspešna Slovenska ljudska stranka, katero bo naslednja štiri leta zastopalo petnajst županskih kandidatov. V prvem krogu je bilo izvoljenih trinajst predstavnikov, v drugem pa dva.

Z enim kandidatom manj sledijo Socialni demokrati, ki imajo skupno štirinajst predstavnikov, deset jih je bilo izvoljenih v prvem, štirje pa v drugem.

Po dvanajst kandidatov je iz koalicije strank in iz Slovenske demokratske stranke. V prvem krogu je bilo izvoljenih enajst kandidatov Slovenske demokratske stranke, v drugem pa samo eden.

Novo Slovenijo bo zastopalo enajst županov, Gibanje Svoboda pa samo trije

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice