Rebeka Sivka
Pet, 2.7.2021 14:33
Če do 15. junija niste prejeli informativnega izračuna dohodnine, morate dohodninsko napoved vložiti sami, najpozneje do 2. avgusta.

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine so najpozneje do 15. junija na dom prejeli informativni izračun dohodnine. Pri tem velja opozoriti, da je Finančna uprava Republike Slovenije sestavila in odpremila informativni izračun za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka.

Davčni organ za zavezanca za vložitev napovedi za odmero dohodnine sestavi informativni izračun dohodnine na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga na podlagi uradnih evidenc, in podatkov, ki so jih Finančni upravi Republike Slovenije do 5. februarja posredovali izplačevalci in zavezanci.

Če zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 15. junija na dom ni prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav je imel v letu 2020 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, mora dohodninsko napoved vložiti sam, in sicer najpozneje do 2. avgusta, ne glede na višino prejetega dohodka.

Napoved vloži na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register. Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije. 

Preberite še

Starejše novice