Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 7.9.2022 11:09
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana nedavno pozval k odstopu.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Jožeta Golobiča konec avgusta pozval k odstopu. 

Vodstvu največje slovenske bolnišnice je namreč očital slabe poslovne rezultate in številne zamujene roke, kritični so bili tudi do podaljševanja čakalnih dob.

Golobič se je sprva odzval z besedami, da razlogov za odstop ne vidi. V dopisu ministru, predsedniku vlade in članom sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki ga je pridobila Slovenska tiskovna agencija, je zavrnil vse očitke ministra. Povedal je, da poziv k odstopu razume kot politično potezo.

Očitno si je premislil, saj je po poročanju časnika Delo predsednici sveta zavoda Irmi Gubanec podal odstopno izjavo. Odločitve ne bo komentiral.

Med možnimi nasledniki se omenja Rudija Dolšaka, nekdanjega drektorja Zdravstvenega doma Ljubljana in poslovnega direktorja Pediatrične klinike Teodorja Žepiča, še piše časnik.

Starejše novice