Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 11.10.2021 12:35
Ministrstvo za notranje zadeve išče izvajalca za sanacijo strelišča v Tacnu.

Ministrstvo za notranje zadeve je izdalo javno naročilo za sanacijo strelišča v Tacnu. Želijo, da se upoštevajo okoljski vidiki, ki vključujejo izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del ter dobavo opreme za sanacijo obstoječega notranjega strelišča v večnamenskem objektu v Tacnu.

Strelišče za študente?

Ministrstvo za notranje zadeve in policija razpolagata s kompleksom poslovno-nastanitvenih površin v Tacnu, na Rocenski ulici 56.

Kompleks sestavljajo naslednji objekti: upravna stavba – meščanska vila, šolski objekt, dom 1, 2 in 3, objekt telovadnice s streliščem, travnato in asfaltno igrišče ter odprto strelišče, objekt recepcije – sprejemnice, kuhinja in podzemni objekt.

V naštetih objektih se izvajajo dejavnosti Policijske akademije, Oddelka kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, Službe Urada za logistiko Ministrstva za notranje zadeve, Službe za prevajanje in lektoriranje ter informacijsko-knjižnična dejavnost Ministrstva za notranje zadeve.

V okviru Policijske akademije deluje Višja policijska šola, ki je vpisana v razvid višjih šol kot edina izobraževalna inštitucija, ki izobražuje za poklic policist. Izvedba študija je odvisna od kapacitet, ki jih ponuja policijska akademija. 

Rednim študentom poleg šolskih prostorov poskušajo tako zagotoviti tudi novo strelišče, kjer bodo lahko pridobivali poklicne kompetence.

Sanacija, menjava zastarele opreme in izboljšanje požarne varnosti

Objekt bodo sanirali, zamenjali zastarelo tehnološko opremo, izboljšali požarno varnost objekta ter odpravili pomanjkljivosti glede komunikacij v objektu ter instalacijske opremljenosti objekta. 

Sanacija obsega:

  • poseg v konstrukcijske elemente objekta na mestih prebojev za nove inštalacijske poteke,
  • odstranitev obstoječih finalnih slojev tal, sten in stropov,
  • mestoma se izvedejo rušitve tlakov,
  • izvedejo se nove talne, stropne in stenske obloge ter oprema prostorov,
  • prostora borbenega in video strelišča ter spremljajočih prostorov se opremi s tehnično opremo za izvajanje streljanja,
  • elektro šibkotočne in jakotočne inštalacije se prilagodijo novi tehnologiji in napredkom tehnike,
  • strojne inštalacije se prilagodijo novi tehnologiji in napredkom tehnike,
  • izvede se rekonstrukcija toplotne podpostaje,
  • izvede se novogradnja prizidka h obstoječemu objektu za potrebe dostave ter evakuacije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice