Predsedniški kandidat Anže Logar (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 11.11.2022 12:10
Petkove protestnice in protestniki se bodo danes, ob 17.00, ponovno zbrali na Trgu republike, se zoperstavili lažem in manipulacijam v predsedniški kampanji, pozvali k množični udeležbi ter se zavzeli za drugačne politike. Vabijo tudi Anžeta Logarja.

Protestna ljudska skupščina danes, ob 17. uri, vabi Anžeta Logarja na soočenje na Trg Republike v Ljubljani.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je v včerajšnjem soočenju na RTV SLO kandidat Logar na vprašanje, če se bo udeležil današnjega soočenja z ljudstvom na Trgu republike, odgovoril, da ni prejel vabila.

Zatrujejo, da ni omenil dejstva, da je prejel več vljudnih pisnih in telefonskih vabil iniciative Glas Ljudstva, da se udeleži soočenja z vsemi kandidati na Trgu republike, ki je potekalo 18. oktobra, na katera se sploh ni odzval.

Ravno tako se ni odzval na večje število prošenj za sodelovanje pri spletnem projektu VOLITVOMAT, ki ga pripravlja več kot 100 organizacij civilne družbe.

Ker želijo vsakemu, ki je pripravljen spregovoriti, ponuditi možnost sodelovanja, bodo zato danes ponovno posredovali vljudno vabilo kandidatu, da se udeleži današnjega soočenja.

V kolikor se bo tokrat opogumil, obljubljajo, da lahko pričakuje korektno in vsebinsko obravnavo, kot so je bili deležni vsi kandidati, ki so se soočenja udeležili.

»Kandidat Logar ima tako danes zgodovinsko priložnost, da pokaže koliko resno misli s svojimi izjavami o povezovalnosti in preseganju razdorov,« pravijo.

Petkove protestnice in protestniki se nameravajo na Trgu republike sicer ob 17.00 zbrati v vsakem primeru. Zoperstavili se bodo lažem in manipulacijam v predsedniški kampanji, pozvali k množični udeležbi ter se zavzeli za drugačne, boljše politike.
 
V kolikor se Logar soočenja ne bo udeležil, bodo s pomočjo protestniških lutk predstavili stališča Anžeta Logarja in njegove strankarske poti ter konkretne dogodke, ki pričajo o njegovi neodvisnosti in povezovalnosti.

Pravijo, da dogodek ne bo obarvan sovražno, predstavili bodo zgolj dejstva: Anže Logar je že več kot 20 let član stranke SDS. Je predsednik sveta SDS. Poslanec SDS. Bil je minister v Janševi, SDS vladi. In bil je SDS-ov kandidat za župana. Poleg tega pa je bil tudi soustanovitelj in ponosni lastnik delnic Nove 24TV, ki je najglasnejše SDS-ovo trobilo.

Pozivali pa bodo tudi k čimvečji volilni udeležbi. Ta je še toliko bolj pomembna, saj so v preteklih dneh na spletu zaznali znake koordinirane kampanje za zmanjševanje volilne udeležbe.
 
Tovrstne kampanje so stalna praksa v ZDA, kjer se jih poslužujejo republikanci, ki imajo praviloma bolj zveste volivce kot demokrati. Zmanjšana udeležba lahko stranki z majhno, ampak zelo stabilno volilno bazo prinese končno zmago.
 
»V Sloveniji je precej jasno, katera stranka ima najbolj stabilno bazo in bi ji takšno zmanjšanje volilne udeležbe najbolj ustrezalo,« opominjajo.

Zato pozivajo vse volivke in volivce, da ljudi okoli sebe informirajo o takih zlorabah in manipulacijah, jim ne nasedajo ter se volitev udeležijo, tam pa volijo informirano.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice