Foto: Bobo
STA
Pon, 4.7.2022 12:11
Na predsedniških volitvah bo kandadiral tudi poslanec Slovenske demokratske stranke Anže Logar.

Poslanec Slovenske demokratske stranke Anže Logar je danes napovedal kandidaturo za predsedniške volitve.

Nekdanji zunanji minister meni, da je treba funkcijo predsednika republike maksimalno aktivirati kot vezni člen različnih pogledov, zasledoval bo idejo povezovanja Slovencev. Kandidiral bo s podpisi državljanov, ima pa tudi podporo Slovenske demokratske stranke, navaja.

Logar meni, da je funkcija predsednika republike najpomembnejša politična funkcija, ki lahko združi različne poglede in v slovenski prostor prinese potrebno enotnost, je dejal na novinarski konferenci ob najavi kandidature.

Meni, da dane razmere, ko so pred nami izzivi varnostih groženj, slovenska družba pa je precej razdeljena, terjajo zelo tehtno sodelovanje vseh političnih strani, civilne družbe, strokovnjakov in tudi podjetniškega sektorja.

»Predsednik republike je edini državni funkcionar, edini politik, ki ima večinsko podporo, s tem pa tudi večinsko legitimiteto, da poskuša te različne poglede spraviti v tisto smer, ki je dobra za državljanke in državljane,« je dejal na novinarski konferenci ob najavi kandidaturi. Poudaril je, da njegovo povezovalnost dokazuje tudi njegovo preteklo delo.

Kdo bo vodil štab?

Vodja volilnega štaba bo Romana Jordan. Njegova kampanja bo zelo vključujoča, vsebovala bo različne poglede, pravi Logar.

»Mislim, da je to ravno ključno sporočilo, ki ga predsednik ali pa kandidat za predsednika mora imeti, da sporoči, da so različna mnenja dobrodošla,« je dejal.

Kandidaturo namerava vložiti s podpisi državljanov, po njegovih besedah pa ima podporo tudi v stranki SDS, čeprav jo mora formalno potrditi še svet stranke.

Starejše novice