Ljubljanainfo
Čet, 26.8.2021 14:39
Slovenija je v boju proti ekonomski krizi zaradi epidemije prejela povratna sredstva. Pripadala bodo za raziskave, razvoj in inovacije ter za mikrokredite podjetjem.

Slovensko gospodarstvo prejelo evropska sredstva zaradi epidemije

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v lanskem letu s SID banko podpisalo sporazum o financiranju FI covid-19. Zaradi epidemije covid-19 bodo tako med letoma 2020 in 2023 na voljo finančni instrumenti za omilitev posledic ekonomske krize.

Skupna višina evropskih sredstev znaša 65 milijonov evrov, skupaj s slovensko udeležbo pa kar 97,5 milijonov. 
 

Namen sredstev za raziskave ter mikrokredite

Povratna sredstva v višini 7,5 milijonov evrov so namenjena posojilom za raziskave, razvoj in inovacije. Mala, srednja in velika podjetja pa lahko zaprosijo za mikrokredite, za katere je tokrat na razpolago 90 milijonov evrov.
 

Izplačane so vse tranše

Z izplačilom četrte tranše je podjetjem, samostojnim podjetnikom, socialnim podjetjem in zadrugam skupaj s slovensko udeležbo še zadnjič v tem letu na voljo 1,9 milijona evrov za posojila za raziskave, razvoj in inovacije ter 22,5 milijonov evrov za mikrokredite za mala in srednje velika podjetja - tako za investicije kot za financiranje obratnih sredstev.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice