Ljubljanainfo
Tor, 7.11.2023 15:09
Oglasi Klima centra Tratnjek v zadnjih dneh razburjajo javnost, ogorčenje je izrazila tudi ministrica za kulturo. Podjetje se je zdaj opravičilo.

Po Sloveniji je v zadnjih dneh mogoče opaziti nenavadne obcestne plakate soboškega podjetja Klima center Tratnjek, ki oglašujejo Samsung toplotno črpalko.

Oglasi vzbujajo pozornost mimoidočih, v oči pa bodejo besede: »Popolna snaha«.

Sledijo zapisi:

»Tako lepa, da sem jo predstavil vsem prijateljem.«

»Tako pametna, da je všeč tudi tašči.«

»Tako tiha, da jo obožujejo vsi sosedi.«

Plaz kritik

Na družbenih omrežjih se je usul plaz kritik nad omenjenimi oglasi. Med drugim so oglaševanje obsodili na portalu Spol.si, ki zase pravi, da je samostojen, neodvisen in nestrankarski medij.

»Kako lahko leta 2023, po vseh akcijah ozaveščanja o nasilju nad ženskami, družbenih neenakosti, seksizmu in podobno, še vedno naletimo na takšne oglase?«

Plakate obsodila tudi ministrica za kulturo

Svoje zgražanje na družbenem omrežju Facebook je delila tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko.

»Če se kdo sprašuje, zakaj vse kampanje o ozaveščanju o enakopravnosti, o neenakosti žensk, seksizmu. Tudi zato.

Ker še vedno ne živimo v družbi, v kateri obstaja toliko refleksije, da je povsem samoumevno, da poniževanje žensk ni sprejemljiv način za pospeševanje prodaje,« je zapisala.

Nestrinjanje je z jeznim emotikonom pod omenjeno objavo pokazala tudi Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo.

Odgovarjajo v podjetju

Za odziv na kritike smo se obrnili na podjetje Klima center Tratnjek, slednji pa so odgovorili, da obžalujejo in se iskreno opravičujejo za nedavno kršitev oglaševalskega kodeksa in neprimerno oglaševalsko kampanjo za toplotne črpalke Samsung.

»Priznavamo, da je bila vsebina našega oglasa neprimerna in žaljiva ter ni ustrezala vrednotam in načelom, ki jih zagovarja naše podjetje in podjetje Samsung, ki ga zastopamo.

Sprejeli smo takojšnje ukrepe. Oglas je bil odstranjen iz vseh kanalov, na katerih je bil objavljen; na radiu in družbenih medijih. Na plakatih pa se oglas odstranjuje in bo prelepljen v najkrašem možnem času,« pojasnjujejo.

Komentarji (1)

Matko (ni preverjeno)

Ni pravično, da se spravljajo na podjetje. Ne zdi se mi to nč tazga. Namesto, da bi ministrica dala kaj za gospodarstvo in bi jih spodbujala, se zgraža na normalen oglas. Kje živimo, katastrofa...

Starejše novice