Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 28.12.2021 18:36
S 1. januarjem 2022 sprememba v upravi Nove KBM.

Jon Locke, član uprave, bo zapustil Novo KBM z 31. decembrom 2021, ko se mu izteče mandat.

Za novega člana uprave, odgovornega za upravljanje tveganj, je bil imenovan Miha Kristl, so sporočili iz Nove KBM. Funkcijo bo prevzel s 1. januarjem 2022 po pridobitvi ustreznih regulatornih soglasij.

Locke se je Novi KBM pridružil 15. oktobra 2016 kot prokurist. Funkcijo podpredsednika in člana uprave, odgovornega za upravljanje tveganj, opravlja od 1. januarja 2017. 

Kdo je Miha Kristl?

Miha Kristl je v Novi KBM trenutno zaposlen kot direktor sektorja odobravanja in spremljave kreditov ter problematičnih naložb. 

»Je vrhunski strokovnjak za strateško vodenje in upravljanje tveganj z več kot 20 leti delovnih izkušenj v bančništvu. Pred zaposlitvijo na Novi KBM je na Banki Slovenije opravljal funkcijo izvršnega direktorja, odgovornega za bančni nadzor,« je Nova KBM zapisala v sporočilu za javnost 

Kot svetovalec je sodeloval pri razvoju in zasnovi nove poslovne strategije Skupine KBC (Belgija) za obdobje po izteku državne pomoči. V Skupini KBC je bil tudi direktor Integriranega upravljanja tveganj in kapitala. 

Na bankah K&H Bank (Madžarska) in Raiffeisen Bank (Slovenija) je vodil upravljanje tveganja. 

Pridobil je diplomo FRM pri Svetovnem združenju strokovnjakov za obvladovanje tveganj (GARP), na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa magistrski naziv.

»Iskreno se zahvaljujemo Jonu Locku za njegovo podporo in zavzetost pri preoblikovanju banke v preteklih petih letih. Cenimo njegov prispevek k uspešnemu prestrukturiranju Nove KBM, vključno s prenovo sistema upravljanja tveganj, procesa odobravanja kreditov in obvladovanja nedonosnih kreditov, s čimer je banka bistveno izboljšala kakovost sredstev in zagotovila učinkovito upravljanje tveganj ter skladnost tako v Novi KBM kot njeni skupini,« je ob tem dejal Andrej Fatur, predsednik nadzornega sveta Nove KBM.

Razvojna pot Nove KBM še ni končana

»Ponosni smo, da je banka v tem času svojim strankam zagotavljala nemoteno opravljanje storitev. Ob tem smo uspešno končali največjo združitev v zgodovini bančništva v Sloveniji, banko repozicionirali in prenovili njeno celostno grafično podobo ter pospešili razvoj digitalnih platform, tako da lahko stranke zdaj opravljajo večino storitev, ne da bi jim bilo treba obiskati poslovalnice,« so zapisali in poudarili, da presegajo zastavljene poslovne načrte.
 
S tem pa razvojna pot Nove KBM ni končana. Prodajni postopek še teče, kar za stranke banke v tej fazi ne prinaša nobenih sprememb, banka pa posluje kot običajno. 

Zaključek posla je odvisen od pridobitve vseh zahtevanih soglasij pristojnih regulatornih organov, pričakujejo pa ga v drugem četrtletju leta 2022.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice