Ljubljanainfo
Tor, 20.4.2021 09:34
Vključite se v razpravo o prihodnosti trajnostne mobilnosti.

Zeleni prehod in trajnost sta temelja načrta za okrevanje in tudi skladna z zavezo Evropske unije, da do leta 2050 vzpostavimo gospodarstvo in družbo z ničelnimi neto emisijami. Pri tem pa mora svojo vlogo odigrati prometni sektor.

Promet pri nas namreč prispeva tretjino vseh izpustov toplogrednih plinov. Kako bo videti ne tako daljna prihodnost? Se bomo vsi vozili z električnimi avtomobili? O izzivih pri prehodu na trajnostno gospodarstvo, financiranju tovrstnih projektov in ukrepih na področju trajnostne mobilnosti se bomo pogovarjali z uglednimi sogovorniki. 

V spletni razpravi sodelujejo:

  • Ljudmila Novak, evropska poslanka, članica odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane ter namestnica odbora za promet in turizem
  • mag. Milena Černilogar Radež, vodja Sektorja za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo
  • Matej Čer, ustanovitelj podjetja Avant Car 
     

K vključitvi v razpravo vabimo tudi vas drage bralke in bralci. Svoja vprašanja lahko postavite v prostor za komentarje pod člankom.

Dogodek organizira Informacijska točka Europe Direct Pomurje skupaj z mrežo spletnih medijev www.sobotainfo.com, www.mariborinfo.com, www.ptujinfo.com in www.ljubljanainfo.com.

Starejše novice