Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pon, 22.1.2024 19:40
Prvak opozicije je prepričan, da v Sloveniji ne potrebujemo protikorupcijske komisije, saj da to delo morajo opravljati kriminalistična policija, tožilstvo in sodišča. Letos rekonstrukcija vlade in prihodnjo pomlad predčasne volitve?

Po predčasni prekinitvi preiskave protikorupcijske komisije zoper premierja Roberta Goloba zaradi domnevnih pritiskov na zaposlene na notranjem ministrstvu je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša v pogovoru za osrednjo pomursko televizijo IDEA povedal, da imajo komisije za preprečevanje korupcije tiste države, ki želijo korupcijo pravzaprav le zamegliti.

»Velikanska večina demokratičnih držav nima takšne institucije. Deluje kriminalistična policija, deluje tožilstvo in deluje sodišče. Ne rabite še nekoga, ki daje načelna mnenja za medijske obračune, enkrat tako in drugič drugače,« je povedal Janša.

KPK: Evrovizija da, Golob ne

Specializirano državno tožilstvo je po navedbah protikorupcijske komisije ocenilo, da bi razkritje dela dokumentacije iz spisa, za katero je Golob zaprosil, škodovalo interesom predkazenskega postopka.

»KPK se zdaj ukvarja s korupcijo pri izbiri slovenske pesmi za Evrovizijo, ustavlja pa postopek zoper predsednika vlade,« je prekinitev postopka komentiral Janša.

Na predčasne volitve naslednjo pomlad?

Janša je v pogovoru med drugim napovedal, da nas zagotovo čakajo predčasne parlamentarne volitve, a da bo prej verjetno prišlo še do rekonstrukcije vlade, s katero naj bi si koalicijske stranke kupile nekaj dodatnega časa.

»Kandidata za ta poseg pa očitno še nimajo. Verjetno bodo evropske volitve nek mejnik, potem bodo kupili še neko leto, če bo prišlo do rekonstrukcije, sicer pa gremo pomoje na predčasne volitve najkasneje naslednjo pomlad,« je v pogovoru za televizijo IDEA še povedal Janša.

Celoten pogovor z Janezom Janšo bo na sporedu televizije IDEA v torek, 23. januarja 2024, ob 18.30 in 20.15.

Starejše novice