Fotogenična Ljubljana je vedno lepo ozadje za snemanja (foto: Ljubljanainfo).
Ljubljanainfo
Pon, 22.4.2024 18:00
Na Novem trgu smo naleteli na pravo snemanje, v glavni vlogi pa minister in nekdanji koordinator stranke Luka Mesec, ki je že povedal, da se poteguje za mesto v Bruslju.

Evropske volitve se nezadržno približujejo, potekale bodo 9. junija. Na tokratnih volitvah bomo v Sloveniji prvič izvolili 9 poslancev, saj je Evropski parlament septembra 2023 potrdil 15 novih sedežev, med katerimi je bil eden dodeljen tudi Sloveniji.

9. junija bodo evropske volitve in takrat bo jasno, kdo bo odšel v Bruselj (foto: Ljubljanainfo).

Seveda so poslanska mesta v evropskem parlamentu nadvse zaželena. Med kandidati je tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in nekdanji koordinator stranke Levica Luka Mesec.

Luka Mesec je povedal, da bo kandidiral na zadnjem mestu v znak podpore listi, saj da mu je delo v vladi še naprej prioriteta (foto: Ljubljanainfo).

Takole smo ga ujeli na Novem trgu, kjer se je spretno nastavljal fotografskemu objektivu in ubogal fotografova navodila, kako naj se postavi in kam naj gleda.

Ekipa je lovila svetlobo, da bi minister Mesec izgledal na fotografijah čim bolje (foto: Ljubljanainfo).

Mesec je v enem izmed intervjujev marca letos  potrdil kandidaturo na evropskih volitvah. Dejal je, da bo kandidiral na zadnjem mestu v znak podpore listi, saj da mu je delo v vladi še naprej prioriteta. A vseeno očitno upa, da bo on tisti, ki bo odšel v Bruselj.
Na kandidatni listi stranke Levica  so po neuradnih podatkih še Nataša Sukič, Zdenka Badovinac, Dan Juvan in Luka Omladič. 

Doslej so v Sloveniji Evropske volitve potekale štirikrat, prvič leta 2009. Za vse 4 je bila značilna nizka volilna udeležba, pod 30 odstotki.

Starejše novice