Ljubljanainfo
Pon, 22.4.2024 16:00
Za nadaljnjih pet let bo postala prostor promocije in spodbujanja inovativnih idej v celotni Ljubljanski urbani regiji.

Ob 11. uri so na Prešernovem trgu spet odprli Plečnikovo trafiko.

Mestna občina Ljubljana odpira jo podjetnicam in podjetnikom, ki so se usposabljali v okviru programa Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji.

Gre za model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v štirih mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo.

Kot je poudarila Lilijana Madjar, direktorica regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, omenjeni program pomaga in podpira pogumne posameznike, ki se podajajo na pot podjetništva.

V prvi generaciji so pomagali 78 nadobudnim podjetnikom, do konca leta 2028 bodo še preko stotim. Prva generacija svoje usposabljanje že zaključuje.

Ob tem je dejala, da se njihovo druženje s podjetniki običajno ne zaključi, ko zaključijo svoje usposabljanje. Omogočajo jim namreč promocijo, po možnosti jih tudi povabijo k sodelovanju.

Madjar upa, da bo trafika ne le inkubator novih inovativnih podjetniških idej, ampak tudi lokacija za promoviranje in spoznavanje podjetniška.

Mestna občina Ljubljana je trafiko dala v petletni brezplačni najem.

Srečanje odličnosti

Podžupan Rok Žnidaršič je to označil za izjemno lepo gesto, kakor je izjemno lep tudi sam projekt.

Žnidaršič je za samo trafiko - arhitekturno miniaturo - dejal, da je funkcionalnost, saj da je več uporabna, ključna za njeno ohranitev. In da se s tem odličnost arhitekture sreča z odličnostjo mladih, kreativnih ljudi. Nekakšno dopolnjevanje, torej.

Sam prostor je opremila Nina Savič skupaj s študentkami Fakultete za dizajn, trenutno pa ga uporabljala Slađana Šimunac in Iva Herman.

Starejše novice