Svoj glasbeni prvenec je okronala s teatrskim koncertom, ki je bil razprodan še preden so poslušalci sploh slišali album (foto: Urša Premik).
Ljubljanainfo
Pet, 24.5.2024 11:00
Mariborčanka je na odru dokazala, da ni zgolj vrhunska vokalistka, temveč umetnica z veliko začetnico.

Ena izmed najboljših slovenskih vokalist Maja Keuc je predstavila svoj čisto prvi avtorski album Sončnice, pri katerem je ubrala drugačno strategijo, kot so jo vajeni v glasbenem svetu – namesto, da bi pesmi z albuma na radijske postaje in med oboževalce pošiljala na vsake nekaj mesecev eno, je raje servirala vse naenkrat. 

Pevka namreč že nekaj tednov vsak četrtek izdaja novo pesem, od skupnih desetih, ki so zbrane na albumu.

Keučevo je prišel podpreti tudi radijski voditelj Denis Avdić, ki ji je po koncertu tudi iz srca čestital (foto: Urša Premik).

»Ubrala sem nenavadno pot, ker je bil tudi potek moje kariere doslej precej nenavaden. Na sceni sem na neki način že več kot deset let, a me vmes osem let ni bilo, ker sem živela v tujini. 

Ko sem se odločila za Slovenijo, sem si rekla, da grem v to zgodbo popolnoma predano. Do sedaj so me ljudje doma spoznavali samo skozi kakšno pesem tu in tam in spet sem izginila nazaj v tujino. Tokrat pa sem jim želela ponuditi celoten glasbeni svet, v katerem me bodo lahko prvič zares spoznali. 

Resnično si želim nastopati s samo avtorsko glasbo, z ekipo pa smo se odločili, da poslušalce preko videov povabimo na moj koncert in s tem vizualno podkrepimo zgodbo vsake pesmi,« je povedala Keučeva, ki je album prvič predstavila na ekskluzivnem koncertu v ljubljanskem SiTi teatru.

Maja je s premiero albuma postavila nov mejnik na slovenski glasbeni sceni, svoj glasbeni prvenec je namreč okronala s teatrskim koncertom, ki je bil razprodan, še preden so poslušalci sploh slišali album. 

Koncert je bil več kot le glasbeni dogodek; bil je pravno glasbeno in vizualno potovanje. Dovršena odrska predstava nas je z osupljivo scenografijo popeljala v Majino intimno »dnevno sobo«, besedila skladb pa skozi njene barvite življenjske izkušnje v katerih se je našel marsikateri poslušalec. 

Mariborčanka je na odru dokazala, da ni zgolj vrhunska vokalistka, temveč umetnica z veliko začetnico. 

»Presrečna sem, da mi je ob sebi uspelo zbrati resnično sanjsko ekipo samih vrhunskih talentov. Na tem nastopu sem imela takšno tremo kot že dolgo ne, ker sem na domačih tleh prvič pela le avtorski material. 

Res sem hvaležna vsakomur, ki si je v tem hitrem toku življenja, utrgal košček svojega dragocenega časa in prišel na koncert. Razganja me od kreative in komaj čakam, da se letos poleti podam na turnejo, nato pa zopet v studio.«

Maja v družbi igralca Klemna Slakonje in igralke Mojce Fatur (foto: Urša Premik).

Na predstavitvenem koncertu smo srečali tudi veliko Majinih zvezdniških prijateljev, ki so jo z veseljem podprli. 

V njenem glasu so več kot uživali tudi Aljoša Bagola, Domen Valič, Mojca Fatur, Klemen Slakonja, Denis Avdić, Vid Valič in drugi. 

»Užival sem od prve do zadnje sekunde. Maja ima na odru takšno energijo, da pozabiš na vse okrog sebe. Zgolj gledaš, strmiš, poslušaš in se čudiš kako je to mogoče. Lepo je videti razvoj Maje, prvi stik sva imela na EMI leta 2011. Od takrat sem jo redno spremljal, opazoval in občudoval - kako napreduje in kako je vedno znova boljša in boljša,« je povedal Klemen Slakonja, Denis Avdić pa dodal: »Meni je Maja top, jaz jo obožujem. Spremljam jo že od Talentov, že takrat sem vedel, da ima pred seboj celoten svet. Njen glas je fantastičen, za njo sploh ni meja. Se je pa izkazala za umetnico, ki je pravzaprav iskala sebe, svojo glasbo in svojo umetnost. Super je, da je ta prostor našla doma.«

Zvezda večera v družbi dobrega prijatelja, igralca Domna Valiča (foto: Urša Premik).

Starejše novice