The Hives se odpravljajo na virtualno turnejo in upajo, da kmalu pred publiko. foto: Sony
mimi inhof
Čet, 17.12.2020 13:34
Koncertom boste lahko “prisostvovali” le, če živite v določeni regiji

Švedski rockerji The Hives, ki so jih svetovni mediji pred leti enoglasno označevali za “rešitelje rock ‘n’ rolla” so v tipični zafrkantski maniri napovedali World Wide Web World Tour. Zasedba bo januarja doma odigrala serijo koncertov, ki si jih bodo ogledala le publika iz krajev “kjer” bodo nastopali. Tako bo namesto prenosa za cel svet, vsako mesto dobilo svoj koncert, ki bo na voljo le za tamkajšnjo publiko. Da bi izkušnja bila karseda “avtentična” bodo gledalci lahko pošiljali bendu avdio sporočila, še prej pa bodo kupci vstopnic lahko z glasovanjem izbirali željeni reperoar za vsak koncert. A to še ni vse. V iskanju čim bolj avtentične izkušnje bodo tudi aplavzi in vzkliki, ki so obvezna začimba vsakega koncertnega ambienta, predvajani s starejših koncertnih, ki so bili posneti v teh mestih.

“Turneja” se začenja zadnji teden januarja, bend pa bo “obiskal” fene, ki živijo v Berlinu, Londonu, New Yorku, Sydneyu, Sao Paolu in za konec v domačem Stockholmu.

Napovednik si oglejte spodaj:

“To, da nastopamo v našem bunkerju in gre za neposredni prenos pomeni, da bomo morali mogoče igrati ob šestih zjutraj ali ob neki podobno neuprimerni uri za rockerje (ja, gledam v vas, Avstralci),” je ob objavi zapisal pevec Pelle Almquist. “Mogoče je to prihodnost rock ‘n’ rolla.” Upamo, da ni. Glasbena industrija se sicer na veliko pripravlja na vnovični zagon koncertov začenši s poletjem 2021.

Vstopnice stanejo manj kot 15 €.

Preberite še

Starejše novice