Foto: POP TV
Ljubljanainfo
Pon, 27.9.2021 13:28
Na POP TV se je začela težko pričakovana osma sezona priljubljenega šova Slovenija ima talent, ki je že postregla z nekaj presenečenji, tudi prvim zlatim gumbom. Kdo si ga je prislužil in kdo je Mariborčan, ki je očaral sodnike?

S prvo oddajo se je včeraj pričela osma sezona šova Slovenija ima talent. Za žirantsko mizo sedi že dobro znana četverica, in sicer Ana Klašnja, Marjetka Vovk, Lado Bizovičar in Branko Čakarmiš.

Na odru pa to sezono za dobro razpoloženje skrbita Peter Poles in Sašo Stare, ki bosta letošnje talente spremljala iz zaodrja.

Že takoj na začetku je za presenečenje poskrbela 29-letna Maša iz Ljubljane, ki je kar iz publike stopila pred žirante in jih očarala s svojim nastopom z električno violino.

Povedala je, da je v času študija začutila, da bi se želela posvetiti modernejši pop glasbi. Pandemija ji je te načrte prekrižala, a je sedaj na odru Talentov s skladbama Storm in Skyfall zablestela ter hkrati opozorila na težave z anksioznostjo in tesnobo. Žiranti so pohvalili njen pogum in jo s štirimi »da-ji« poslali v naslednji krog.

Čarodej Niki iz Maribora

Na odru se je naslednji predstavil čarodej Niki Knežević iz Maribora, ki se je na oder šova znova vrnil po več kot desetletju.

Nastopil je že leta 2010, v prvi sezoni, takrat pa mu je kot otroku Branko napovedal, da ne bo čarodej, temveč odvetnik.

Niki je pripravil točko, pred katero je na oder povabil ravno Branka. Odel ga je v rdeč suknjič in predstavil nekatere trike, za katere je Lado dejal, da na odru dejansko funkcionirajo. Prislužil si je tri »da-je« in uvrstitev v naslednji krog. 

Prvi zlati gumb za gibljivo Tajdo

Na Talentih se je predstavila tudi Ptujčanka Živa, ki na svoji kitari zbira podpise znanih Slovencev.

V prvi avdicijski oddaji se je predstavila z avtorsko skladbo 'Zakaj', žiranti so sicer v njenem nastopu uživali, vendar so izrazili nekatere pomisleke. Kljub temu si je prislužila uvrstitev v naslednji krog. 

32-letna Bojana iz Kopra je želela s svojim petjem prepričati sodnike in svojemu vzorniku pevcu Sebastianu poslati  posebno sporočilo v upanju, da se kdaj srečata. Prvi sta med njenim nastopom na rdeč X pritisnili Marjetka in Ana, sledil je še Lado.

Kljub neuvrstitvi v nadaljevanje tekmovanje pa je Bojana kasneje doživela pravo presenečenje. Na oder je namreč prišel kar sam Sebastian, sama pa je trenutek opisala kot uresničitev sanj.

Sta pa se v nadaljevanje Talentov uvrstila plesalca Miroslav in Kostja, pa Miro iz Velenja, ki je sodnike očaral kar s kolebnico, pevec Martin, ki je v oddajo prišel kar v spremstvu 98-letne prababice, pa pevka Tereza in moška glasbena skupina BOOOM!

Zadnja se je na odru predstavila 15-letna Tajda Korče iz Šmarja pri Jelšah, ki jo je ob odru budno spremljala njena rejniška družina.

Mlada Tajda je prav vse pustila brez besed s svojo izjemno gibljivostjo in si z neverjetnim nastopom, s strani Petra ter Saša, prislužila zlati gumb, ki jo katapultiral neposredno v polfinale.

Starejše novice