Foto: Bobo
Anonimnež (ni preverjeno)
Tor, 28.2.2023 16:00
Prvi intervju partnerke Roberta Goloba.

Tino Gaber, ki jo v javnosti poznamo predvsem po pojavljanju na lepotnih izborih in modnih brveh, v zadnjih tednih poleg titul televizijske voditeljice, podjetnice, vplivnice na družbenih omrežjih in nekdanje lobistke, krasi tudi še en zanimiv naziv: partnerka predsednika vlade.

Nekdanja miss Hawaiian Tropic se je za revijo Jana te dni nekoliko odprla in širi javnosti še dodatno predstavila v svojem prvem intervjuju kot nova srčna izbranka premierja Roberta Goloba.

»Ni tako, da dobiš dobiš čarobno paličico, s katero rešiš vse čez noč«

To, da je tudi sama veganka (tako kot predsednik vlade), ni nobena skrivnost. Gaber v intervjuju pojasni, da je zelo vneta zagovornica skrbi za živali in za okolje ter okolju prijaznega načina prehranjevanja.

Na vprašanje, ali je premier Golob zaradi nje še pred kratkim odločno poudarjal, kako pomembno je, da jemo manj mesa, je odgovorilaa: »Ne. Mi je pa zaradi svoje inteligence, znanstvene razgledanosti in naprednosti padel v oči in postal všeč.«

Dotaknila se je tudi vladnega predloga pravilnika dnevne oskrbe psov in mačk, po katerem zavetišča dobijo po 40 centov za zapuščene živali, ki je razburil zavetišča.

Na vprašanje, ali bo lahko vplivala na premierja, da bi povišal tovrstni predlog, Gaber odgovarja, da ve, da ima premier rad živali in verjame, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da jim bo lepše.

»Ni pa žal tako, da postaneš predsednik vlade in dobiš čarobno paličico, s katero rešiš vse čez noč. Če odmislim 'nasprotno moštvo', je tu še sistem, poln 'spečih dinozavrov', ki so dodatna prepreka, da se v tej državi karkoli hitro premakne. Ampak saj veste, radi 'plešemo' in vse prepreke bomo preskočili,« je dejala Gaber.

»Nikoli ne bi gradila sreče na tuji nesreči«

Kot znana osebnost je bila nekdanja misica že večkrat izpostavljena žaljivemu načinu komuniciranja, ki prevladuje zlasti na socialnih omrežjih.

Na vprašanje, kako prenaša sovražni govor, ki ga na njen račun sprožajo spletni anonimneži, pravi, da rada verjame, da so ljudje dobri, ter jih ima rada in je še vedno meni, da smo Slovenci srčen narod, kar vedno znova dokazujemo.

»Seveda, to ne pomeni, da me kakšna opazka ne prizadene. Nič me ne zaskeli bolj kot krivica, neresnica. A kako naj bi vstala v nov dan, če bi verjela, da so vsi takšni, da vsemu verjamejo in slabo mislijo? Potem bi tudi jaz v sebi nosila žalost. Ne! Verjamem v dobre ljudi. In ti so v večini,« je še dodala Gaber.

Kljub dogovoru z revijo Jana, da predmet pogovora ne bo partnerska zveza, se na bivšo lobistko naslovi vprašanje ali bi se kdaj zapletla z vezanim moškim, ki ga odločno zanika.

»Nikoli ne bi gradila sreče na tuji nesreči. Lahko dvomite o vsem, a prosim, o tem nikoli,« je odgovorila Gaber.

Na vprašanje, kaj počne zdaj, ko že nekaj časa ni več lobistka, Tina Gaber odgovarja, da v lobistični pisarni ne sodeluje že zelo dolgo, marketing pa naj bi dala na stran, ker svojo vlogo sedaj vidi drugje.

Starejše novice