Serija Gospod profesor (foto: Urša Premik).
Ljubljanainfo
Tor, 14.3.2023 07:00
Tokrat smo ob strani pustili popularne slovenske kriminalne serije in zbrali tiste, ob katerih se boste predvsem sprostili in nasmejali. Bonus? Prav vse so posnete na ljubljanskih lokacijah!

Znate na pamet Netflix, HBO, Amazon Prime, Hulu in ostale pretočne platforme, kjer se predvajajo najbolj popularne tuje serije ta hip? Potem dajte priložnost še slovenskim.

V zadnjem času je Slovenijo zajela krimi obsesija, ki se je udejanila v serijah Jezero in njegovih nadaljevanjih ter v Primerih inšpektorja Vrenka, posnetih po priljubljenih kriminalkah Tadeja Goloba in Avgusta Demšarja; v ta žanr bi lahko uvrstili tudi seriji V imenu ljudstva in Trigrad.

A tokrat smo se odločili, da bomo v ospredje postavili slovenske serije, kjer so v prvem planu odnosi, pa naj bo to na delovnem mestu ali v osebnem življenju, prav vse pa so začinjene tudi s sproščenim humorjem.

Poleg tega lahko v njih prepoznate marsikatero znano ljubljansko lokacijo.

Ja, chef!

Ljubljenec slovenskega občinstva Jurij Zrnec je kolerični chef Ljubomir Bohinc, Klemen Janežič, ki se ga ljubitelji serij verjetno spomnijo kot Martina Rozmana iz Usodnega vina, pa njegov vajenec, mladi kuhar Luka Čeh.

Krožnike in pribor vihtita v prestižni restavraciji Chateau De Philippe, postavljeni v Filipov dvorec v središče Ljubljane. Serija za vse ljubitelje oddaje Masterchef, saj so se igralci kuharskih veščin učili kar pri pravem chefu Binetu Volčiču, pa tudi za vse ostale, saj ni omejena le na dogajanje v restavraciji in kuhinji, temveč se med zaposlenimi stkejo tudi osebne vezi.

Lajf je tekma

Mladi Bojan (igra ga Voranc Boh, stari znanec slovenskih serij, na primer Reke ljubezni) navigira med pogosto dušečimi pričakovanji okolice v vsakdanjih, včasih celo precej bizarnih situacijah, njegove vzpone in padce pa duhovito - kot na tekmi - analizirata komentatorja Erik in Milan (Anže Zevnik in Luka Cimprič), ki se ob prvem gledanju morda na trenutke zdita moteč element, a sčasoma si serije brez njiju ne moremo več predstavljati, saj ji dajeta prav poseben humoren pečat.

Gospod profesor

Serija je bila ob najavi oglaševana kot serija z najvišjim proračunom v Sloveniji doslej, kar se gotovo pozna na produkciji. Gotovo pa si serijo velja ogledati tudi zaradi izvrstnega Jureta Henigmana, ki igra karizmatičnega, svojeglavega profesorja Sama Demšarja.

Ta se ne zadovolji le s podajanjem znanja dijakom Tretje gimnazije (v resnici Aškerčeve gimnazije v Ljubljani), ampak bi jih rad čim bolje pripravil tudi na vsakdanje življenje, zato se pogosto nehote znajde v središču njihovih tegob.

K sreči mu pri reševanju težav dijakov pomaga nova profesorica Klavdija Jaklič (Tina Vrbnjak), s katero si morata kmalu priznati medsebojna čustva.

LP, Lena

Najbolj 'milenijska' med slovenskimi serijami, saj odpira vrata v svet mladih odraslih, ki živijo v Ljubljani. Teme v ospredju so študentsko življenje, spolnost, droge, zabave, prekinitve zvez in bežna razmerja, težave v prvih zaposlitvah ...

LP, Lena je iskrena, komična, na trenutke zelo neposredna serija, ki ni za preveč konservativne, vam pa bo glavna junakinja Lena (Sara Dirnbek) in njena družba gotovo všeč, če ste uživali v ameriški seriji Punce, nekakšnem Seksu v mestu za 21. stoletje.

V dvoje

Še ena odštekana serija za mlajšo populacijo, ki spremlja nerodna prijatelja Aleša (Luka Marčetič) in Sandija (Niko Zagode) in njune ljubezenske eskapade. Čudaški humor in cringe situacije zagotovljene!

Avtor serije je Luka Marčetič, ki se je kot režiser podpisal tudi pod najbolj gledan slovenski film Pr' Hostar, še pred tem pa se je proslavil s humornimi posnetki na svojem Youtube kanalu Desna stran jajca.

Starejše novice