Foto: FB/Rod Stewart
Ljubljanainfo
Pet, 17.11.2023 09:47
Koncert bo maja prihodnje leto.

»Resnično sem vznemirjen zaradi svojega prvega koncerta v Ljubljani in se veselim nastopa pred čudovitim slovenskim občinstvom. Pričakujete lahko moje največje uspešnice pa tudi veliko pravih presenečenj,« je pred koncertom 19. maja prihodnje leto v Ljubljani povedal slavni britanski pevec Rod Stewart.

78-letni Stewart, eno najuspešnejših glasbenih imen z več kot petimi desetletji kariere – prodal je več kot 250 milijonov albumov po vsem svetu – bo stopil na oder ljubljanske dvorane Stožice.

Glasbenik, ki je leta 2016 prejel viteški naziv za svoj prispevek h glasbi in humanitarnemu delu ter se lahko pohvali z grammyjem za življenjske dosežke, je najbolj znan po uspešnicah, kot so Sailing, The First Cut Is the Deepest, Rhythm of My Heart, Tonight's the Night in Maggie May. 

Je eden izmed redkih umetnikov s 16 singli, ki so se uvrstili med prvih deset najbolj poslušanih na lestvici Billboard Hot 100. 

Tudi zadnji album velik uspeh

Stewart ni le pevec s prepoznavnim glasom, temveč tudi izjemen tekstopisec, ki uspešno združuje različne glasbene stile, kot so folk, rock, blues in country, pri čemer nastaja popolnoma edinstven zvok. Tudi na svojem zadnjem studijskem albumu, Tears of Hercules, ki je izšel predlani, je soavtor devetih skladb.

Album se je takoj po izidu uvrstil med prvih pet najbolj poslušanih ter je Stewartu še posebej dragocen in pomemben. Vključuje pesem Touchdown, ki jo je posvetil očetu, zaradi katerega je vzljubil nogomet, to veliko ljubezen pa je pevec prenesel tudi na svoje sinove. 

Glasbeno pot je začel leta 1963 v ansamblu Jimmy Powell and the Dimensions v Birminghamu. Leta kasneje se je pridružil skupini pod vodstvom Long Johna Baldryja in podpisal svojo prvo pogodbo za singl, priredbo bluesovske klasike Good Morning Little Schoolgirl. Leta 1969 je nastopal pri zasedbi The Faces, ki se je kmalu preimenovala v Rod Stewart and The Faces

Samostojno glasbeno pot je začel leta 1971 z albumom Every Picture Tells a Story, in s hitom Maggie May je dosegel svetovno slavo.

Vstopnice za spektakel v Stožicah so že v prodaji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice