Normalni koncerti se v Ameriki vračajo poleti, nekatere zvezne države, med njimi tudi Florida, so zakonsko prepovedale pogojevanje udeležbe s potrdilom o cepljenju (foto: promo).
mimi inhof
Sob, 12.6.2021 12:55
Organizator koncertov ne krši zakonodaje, ki prepoveduje udeležbo necepljenim

Obiskovalci koncerta na Floridi so deležni 981 dolarjev popusta pri nakupu vstopnice, če lahko dokažejo, da so popolnoma cepljeni (dvakrat s cepivom Pfizer ali Moderna oziroma enkrat z Johnson & Johnson).

Organizator koncerta manj znane punk zasedbe Teenage Bottlerocket, Paul Williams, je s potezo obšel tamkajšnjo zakonodajo in koncertu v dvorani VFW Post 39, ki se nahaja v mestu Saint Petersburg, priskrbel mednarodno promocijo.

Po zakonodaji, ki jo je sprejel guverner Ron DeSantis, potrdilo o cepljenju proti kovidu ne sme biti pogoj za udeležbo na dogodku ali vstopu v trgovino. Williams je zakonodajo upošteval, koncerta se lahko udeležijo tako celjeni kot necepljeni, a slednji morajo bolj odpreti denarnico.

»S potezo želim oklevajoče prepričati, da se cepijo. Mulci, ki želijo na koncerte, naj so vsi cepljeni,« je komentiral Williams.

Tudi Teenage Bottlerocket so bili nad potezo presenečeni, čeprav so vsi člani in ekipa cepljeni in podpirajo cepljenje.

»Dobili smo veliko sovražnih sporočil, eni ljudje so res jezni,« so dejali v enem intervjuju, »sprva smo bili prepričani, da se heca,« so dejali v drugem, tokrat za postajo CNN.

»Normalni« koncerti se v ZDA vračajo z avgustom, na Floridi bodo do novembra na velikih prizoriščih gostili mnoga zveneča imena, kot so Guns N' Roses, Roger Waters, Metallica, Slipknot in Lynyrd Skynyrd.

V Sloveniji že zrahljali ukrepi na področju kulturnih in športnih dejavnosti. Ti imajo lahko po novem zasedenih 75 odstotkov kapacitet, a še vedno velja pogoj PCT, ki ni potreben za mlajše od 18 let v spremstvu staršev, skrbnikov ali učiteljev oziroma vzgojiteljev.

Starejše novice