Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Sob, 6.3.2021 07:00
Na ljubljansko letališče se vrača prevoznik Air France. Letalo bo na Brnik prispelo v soboto, 6. marca, ob 11.45, z njim pa bomo lahko v Pariz leteli enkrat tedensko, in sicer ob sobotah.

Po štirih mesecih bomo na brniški ploščadi spet pozdravili letalskega prevoznika Air France. Letalo francoskega prevoznika bo na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo v soboto, 6. marca, ob 11.45. Z letenjem je sicer prenehal 6. novembra 2020 zaradi zaostrovanja ukrepov ob drugem valu epidemije covida-19.

Jutri ob 11:45 bomo še posebej veseli 🤩, saj bomo po štirih mesecih na naši ploščadi spet pozdravili prevoznika Air...

Objavil/a Ljubljana Airport dne Petek, 05. marec 2021

V francosko prestolnico enkrat tedensko, postopno povečanje frekvence letov

Od sobote, 6. marca, naprej bo ljubljansko letališče spet povezano s Parizom. Sprva bodo leti na voljo enkrat tedensko, in sicer ob sobotah, prevoznik pa napoveduje, da se bo pogostost letenja postopoma povečevala, ob ugodnih razmerah pa že v poletni sezoni prešla na pet letov tedensko. Poletna sezona se začne 28. marca.

Prihod letala iz Pariza na ljubljansko letališče bo na sporedu vsako soboto ob 11:45, odhod proti pariškemu letališču Charles de Gaulle pa ob 12:20.

Vrnitev velikih prevoznikov je pozitiven signal

Letalski potniški promet zaradi negotove epidemiološke situacije okreva veliko počasneje, kot je bilo sprva pričakovano, tako pri nas kot tudi globalno, a se ponudba letov z ljubljanskega letališča vztrajno povečuje.

Sodelavce Fraport Slovenija veseli, da se kljub trenutno še ostrim omejitvam na Brnik vrača Air France. Letalska potovanja bo ta kriza nedvomno močno preoblikovala, a vrnitev velikih prevoznikov na slovenski trg v obstoječih razmerah razumejo kot pozitiven signal, da se bodo takoj, ko bo mogoče, vrnili tudi ostali.

Priporočilo pred načrtovanjem skoka v Francijo

Potnikom priporočajo, da se pred načrtovanjem potovanja v Francijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Trenutno je za vstop v državo za vse osebe, starejše od 11 let, potreben negativen PCR test ali LAMP test, ki ni starejši od 72 ur, in izpolnjena izjava, v kateri oseba potrjuje, da ni okužena z virusom covid-19. Več informacij o pogojih vstopa v Francijo prevoznik ponuja na svoji spletni strani.

Pridružuje se štirim rednim prevoznikom

Air France se bo pridružil štirim rednim prevoznikom, ki trenutno ponujajo lete z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd, Turkish Airlines v Istanbul in Aeroflot v Moskvo. Sodelavci Fraport Slovenija upajo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi redni letalski prevozniki, ki so pred epidemijo leteli na Brnik.

Nadejajo se, da bo ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice