Vir: Facebook, Ljubljana Airport.
Epidemija je marsikomu prekrižala načrte, tudi kar se tiče potovanj. Močno je prizadela in umirila letalsko industrijo. A na brniškem letališču je kljub trenutnim razmeram živahno.

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana namreč raste nov potniški terminal. Kot so zapisali na svoji Facebook strani, gradnja modernega potniškega terminala poteka po načrtih in brez prekinitev. 

Gradbena dela na objektu so že blizu zaključka, v teku je že montaža notranje opreme. Nekaj opreme, kot denimo sistem za oskrbo in pregled prtljage, je v terminalu že nameščene. Montaža varnostnih sistemov, razsvetljave, pohištva, računalniške opreme, avdio sistema pa sledi v kratkem. Začela se bo tudi gradnja dostopnih cest. 
 

Kakšen bo nov potniški terminal?

Meseci do odprtja bodo namenjeni testiranju opreme in potniških tokov ter usposabljanju zaposlenih. Vsa dela potekajo skladno z načrti in obljuba, da bomo poleti v terminalu že sprejeli prve potnike, še vedno velja, so še zapisali. 

Terminal bo imel 22 mest za prijavo na polet, pet linij za varnostni pregled, tri mehanizme za prevzem prtljage, novo premium ložo in več trgovin. 

Verjetno vsi že komaj čakamo, da bomo lahko ponovno obiskali naše največje letališče in kam odpotovali. Do takrat pa si lahko ogledamo le fotografije in si v mislih predstavljamo dan, ko se bomo sprehodili po novem potniškem terminalu. 

Starejše novice