Vir: Instagram profil dreamjob_officiel
Ljubljanainfo
Sre, 18.1.2023 12:57
Slovenci najraje naročimo ameriško kuhinjo, sledita ji italijanska in azijska. Največ strank je kurirjem ponudilo napitnino v Murski Soboti, Mariboru in na Ptuju.

Priljubljena platforma za dostavo izdelkov in hrane Glovo je na podlagi dejavnosti uporabnikov v 27 slovenskih mestih objavila zanimivo statistiko preteklega leta.

Najbolj priljubljena ameriška kuhinja

Po podatkih Glova je v državi najbolj priljubljena ameriška kuhinja, sledita ji italijanska in azijska, najljubše jedi slovenskih uporabnikov pa so burgerji, pice in pad thai. Največ naročil je oddanih med 11. in 13. uro, v času kosila. 

Slovenski uporabniki aplikacije Glovo največ naročajo ob petkih. Dan, ko je največ Slovencev naročilo dostavo hrane, pa je bil 15. december.

Azijska oznaka se je v Sloveniji skoraj potrojila. Število naročil v tej kategoriji se je povečalo za 293 odstotkov, in sicer za kitajsko, azijsko, tajsko, japonsko, suši in korejsko hrano. 

Za 227 odstotkov je naraslo tudi število naročil zdrave hrane. To si Slovenci še posebej radi naročajo ob petkih, in sicer v času kosila. 

Naročila burgerjev so se v zadnjem letu povečala za štirikrat, večinoma so bili popularni za večerjo.

Najbolj zvest uporabnik prihaja iz Ljubljane 

Kot pravijo, so napitnine pri dostavah na dom zelo pogoste, saj jih uporabniki ob naročilu preko aplikacije pogosto dodelijo kurirju. 

Mesto, kjer največ uporabnikov daje napitnine, je Murska Sobota, in sicer 16,40 odstotkov lokalnih strank. Le malenkost manj, 16,20 odstotkov strank, daje napitnino v Mariboru, sledi Ptuj s 15,96 odstotki. 

Najbolj zvest uporabnik v letu 2022 prihaja iz Ljubljane in je v zadnjih 12 mesecih prek aplikacije Glovo oddal 257 naročil. 

Dostavili tudi klimatsko napravo in 16 vrečk mačjega peska

Uporabniki v Sloveniji vse pogosteje načrtujejo svoja naročila vnaprej, saj se je število naročil, oddanih z uporabo možnosti ‘Načrtuj’ povečalo za 303 odstotkov.

Med najbolj nenavadna naročila, ki so jih Glovo dostavljalci raznesli v letu 2022 se uvrščata kompletna klimatska naprava in 16 vrečk mačjega peska. Dobili so tudi naročilo za »vsaj deset ročnih grelnih blazinic«.

Zunaj živilske kategorije si sicer najbolj zaželene rože. Dan žena je bil brez presenečenja dan, ko so slovenski uporabniki naročali največ cvetja.

Starejše novice