Slika je simbolična
Profile picture for user Patricija Fašelek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 10.5.2022 12:45
Na mamice se obrača ženska, ki potrebuje pomoč za svojega sina Mihca. Kako ji lahko pomagate?

Številne hormonske težave so Petro Planinc pred leti pahnile čez rob v globoko brezno. Govorili so ji, da ne bo mogla meti otrok, ker je neplodna.

»Takrat sem svoj svet začela obračati na glavo, iz neplodnega sem se postopoma in z veliko sprememb, začenši s hrano, naredila plodno,« je zapisala mlada mamica in dodala, da so v njenem trebuščku kot majhni čudeži nastali Maks, Jaka in Mihec.

Na njeni težki poti je bila prehrana vedno ključnega pomena: »Podprla je moja prebavila, me razrešila avtoimunega stanja ter postavila žleze in hormone, da danes delujejo, kot je treba. Okrepila me je, da sem postala zdrava, mirna in plodna.« Vendar pa ima še vedno težave z dojkama, ki sta hipoplastični oziroma, kot je pojasnila, nerazviti, zato potrebuje donatorsko mleko. 

Bilo jo je sram

»Odločitev za mleko druge mamice res ni bila lahka. Preden sem prvič vprašala po mleku, me je bilo sram. Bilo me je strah. Imela sem kup pomislekov o mleku, o zdravju ...« je bila v zapisu iskrena Petra Planinc.

Sledilo je brskanje po informacijah. Mislila je, da če je lahko pozdravila svojo neplodnost s hrano, potem mora obstajati naravnejša pot tudi za njenega sina. Vendar pa so se njeni strahovi z raziskovanjem začeli razblinjati:

»Začutila sem, da sem na pravi poti. Tako dohranjujem s cevčico in donatorskim mlekom zdaj že drugega sina, za kar sem neizmerno hvaležna. Naš Jaka je ob kapljicah mojega ter s pomočjo mojih dragih mlečnih mamic že zrasel v velikega, močnega in zdravega fanta.«

Ima kdo kak »deci«?

Njen sinček Mihec šteje 13 tednov in je, tako kot njegov bratec, pravi jedec, zalog darovanega mleka pa zmanjkuje, imajo ga le že za nekaj dni. »Tako se sprašujeva, če je morda tudi tukaj kakšna zlata mami, ki bi v navalu mleka ali ob morebiti (pre)polni skrinji izčrpanega mleka delila z našim Mihcem kak 'deci'?« vse mamice nagovarja Petra.

»Če čutiš, da bi nam lahko pomagala ali poznaš koga, ki pozna koga, ki ... bi nam v naši mlečni pravljici lahko pomagal, se prosim javi. Objem, Petra & Mihec« se glasi njena prošnja za pomoč.

Starejše novice