Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 26.2.2022 08:45
Pred nami je vetroven konec tedna.

Državni meteorologi Agencije Republike Slovenije za okolje napovedujejo, da bo konec tedna precej vetroven in hladnejši.

Temperatura zraka bo za okoli sedem stopinj Celzija nižja glede na pretekle dni, svoje pa bo dodal še okrepljen veter, ki bo stopnjeval občutek hladnega vremena. 

Mrzlo bo zlasti v gorah, na Primorskem bo pihala burja

V gorah bo vetrovno in tudi temperatura zraka bo bistveno nižja. 

Še bolj burno dogajanje bo južneje, v bližini sredozemskega ciklona. Zaradi sneženja v Apeninih, močnejšega vetra in visokega valovanja je italijanska meteorološka služba izdala opozorila in tudi ciklon poimenovala Bianca. Močna burja bo pihala južneje, vzdolž vzhodne Jadranske obale.

Meteorologi napovedujejo, da bo burja večinoma zmerne jakosti, najmočnejši sunki vetra bodo na izpostavljenih legah predvidoma od 70 do 100 kilometrov na uro.

Najmočneje bo verjetno pihalo v noči na nedeljo in v nedeljo dopoldne, ko lahko burja preseže hitrost 100 kilometrov na uro.

Močan veter bo pihal na Nanosu, Vremščici, Slavniku in Snežniku, kjer bodo najvišje hitrosti tudi okoli 130 kilometrov na uro.

Vir: ARSO

Vetrovno bo po vsej Sloveniji 

Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji, marsikje bo severni do severovzhodni veter dosegal hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro. 

Veter bo oslabel v ponedeljek, a vsaj na vzhodu Slovenije še ne bo čisto ponehal. 

Bolj mirno bo v torek, a bo ostalo razmeroma hladno. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice