Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 9.5.2022 23:42
Po tem ko Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City na Televiziji Slovenija, vodstvo ni podaljšalo pogodbe in ga s tem umaknilo z oddaje, so oddajo pripravili v Slovenskem mladinskem gledališču.

Marcela Štefančiča so odslovili po 24 letih vodenja oddaje, ker se je vodstvo informativnega programa Televizije Slovenija odločilo, da bodo Studio City v mesecu maju vizualno in programsko spremenili. Namesto na televiziji se je sedaj pojavil v živo pred občinstvom v Slovenskem mladinskem gledališču in oddajo, ki je bila prej dolga uro in pol, spremenil v več kot dvourni spektakel.

»Obljubili smo, da se vrnemo na dan zmage, 9. maja, in vrnili smo se,« se je glasil njegov uvodni pozdrav, ki so ga lahko gledalci spremljali v dvorani v živo, preko projekcije na fasadi Mladinskega gledališča ali preko prenosa na Youtubu in Facebooku.

Gosta: Robert Golob in Slavoj Žižek

V oddaji, ki se je začela ob 21. uri, je sprejel dva gosta. Najprej se je pogovarjal z Robertom Golobom ter ga na svoj običajen oster in hkrati humoren način popeljal skozi pereče tematike, ki zadevajo novo vlado, nato pa je na oder povabil še Slavoja Žižka, s katerim sta se podala v bolj teoretične filozofske vode in debatirala o kapitalizmu. 

Številčna publika je tako znotraj dvorane kot zunaj na dvorišču, kjer je spremljala prenos v živo na fasadi gledališča, doživeto reagirala: slišalo se je vse od žvižganja in ploskanja do smeha in raznovrstnih komentarjev.

Čas je subjektivno doživljanje

Dogodek je presegel svoj omejeni rok trajanja za več kot polovico: namesto enourne oddaje so bili gledalci priča več kot dvournemu nastopu, saj je, po besedah Žižka, ki se ni pustil motiti znakom, da se približujejo koncu, »ura naše subjektivno doživljanje«. Nazadnje je Štefančič k Žižku na oder povabil še Goloba. »Bi hoteli za pet minut priti gor na oder, ker si imata vidva veliko za povedati?« je pozval novega predsednika vlade.

Nazadnje je po koncu oddaje Štefančič stopil še pred množico ljudi, ki je dogajanje spremljala zunaj gledališča, in ji namenil pozdrav: »Žal mi je, da nismo tega naredili v Stožicah. Žal mi je, da niste prišli vsi noter. Noter smo spravili kolikor se je dalo ljudi. Upam, da ste Roberta Goloba kaj razumeli. Žižek je 'peace of cake'. Žižka razume vsak. Žurerite. Notri je žurka naprej, ne vem, če je tudi zunaj kaj. Jaz sem vas prišel samo pozdraviti. Najlepša hvala, ker ste prišli.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice