Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 4.4.2023 14:00
Burger iz rastlinskega mesa naj bi bil v McDonald'sovih poslovalnicah po Sloveniji na voljo do konca leta.

Časi, ko so vegetarijanci in vegani pri ponudnikih hitre prehrane težko našli kaj primernega zase, k sreči postajajo preteklost.

Vse več ponudnikov burgerjev v svojo ponudbo vključuje vegetarijanske in veganske različice klasičnih burgerjev, vse bolj priljubljene so tudi vegetarijanske in veganske pice.

V korak s časom je bil tako prisiljen stopiti najpopularnejši ponudnik hitre prehrane, ki je bil včasih skorajda sinonim za hrano za mesojedce, McDonald's. Ta v tujini že ponuja veganske burgerje iz rastlinskega mesa, ki se imenujejo McPlant.

Burger McPlant je narejen v sodelovanju z ameriškim podjetjem Beyond Meat, specializiranim za rastlinsko meso, trenutno pa ga ponujajo v Avstriji, Veliki Britaniji, Nemčiji, na Irskem, Portugalskem in Nizozemskem.

Po poročanju portala N1 rastlinski burger še letos prihaja tudi v Slovenijo - to naj bi se zgodilo proti koncu letošnjega leta.

Vedno več nemesnih izdelkov

Informacijo smo se odločili preveriti pri McDonald'su, ob tem pa smo jih vprašali še, zakaj so se odločili za razširitev ponudbe.

»Pri McDonald’su vedno spremljamo potrebe in pričakovanja naših gostov. Zavedamo se, da imajo nekateri naši gostje posebne prehranske potrebe, zato je v naši ponudbi tudi vedno več izdelkov, ki so primerni za tiste, ki ne jedo mesa,« so povedali za Ljubljanainfo.

Vegetarijancem in tudi tistim, ki morebiti zgolj želijo poizkusiti nekaj novega, tako že sedaj nudijo ponudbo nemesnih izdelkov, kot so Špinača sir Burger, Wrap špinača sir, Snack špinača sir, Snack špinača sir & Chips, pa tudi druge izdelke, kot so domači krompirček, pomfri, nekatere solate, odlične sladice, šejke in sladolede, pijače in druge napitke.

»Ko bo McPlant burger vpeljan v našo ponudbo, a žal ne moremo napovedati točno, kdaj bo to, pa bo naš asortiman še bogatejši,« so še dejali.

Starejše novice