Vir: Regionalobala.si
Ljubljanainfo
Tor, 10.8.2021 15:12
Mimoidoči se zgražajo nad dogajanjem na Obali, lastniki namreč svoje pse izkoriščajo za zaslužek denarja.

Obalno zavetišče poroča o dogodku v Portorožu, ki je razjezil številne ljudi. Gre za prizor uličnih beračev, ki imajo ob sebi pse, ki jih našemijo in jih tako izkoriščajo za zaslužek.

Na lastnike letijo številni očitki, da pse mučijo v neprimernih razmerah: na visoki temperaturi, vročem asfaltu, po več kot 10 ur dnevno, povrh vsega pa so še našemljeni. Ob sebi imajo postavljeno čepico, v katero naj bi mimoidoči dajali denar. 

Policisti prekrškov niso ugotovili

Na Policijski upravi Koper so za spletni portal regionalobala potrdili, da so bili včeraj, 9. avgusta, telefonsko obveščeni o pojavu osebe, ki na ulici v Portorožu igra harmoniko in ima ob sebi psa. 

»Ob preveritvi na kraju in dodatnem zbiranju obvestil policisti protipravnih ravnanj oziroma prekrškov po Zakonu o zaščiti živali ali elementov kaznivega dejanja mučenja živali nismo ugotovili,« so sporočili za omenjeni portal.

Tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec je dodala, da bodo, glede na to, da je policija pristojna zgolj za nadzor nekaterih ozkih segmentov Zakona o zaščiti živali, o skrbi občanov glede psa in o naših ugotovitvah pisno obvestili Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Območni urad Koper. Z vprašanji se je portal zato obrnil tudi na območno enoto veterinarske inšpekcije, na njihova pojasnila še čakajo.

Društva podala prijave

Veliko klicev in sporočil zaskrbljenih domačinov so dobili tudi v Obalnem društvu proti mučenju živali ter v Obalnem zavetišču.

Oboji so podali prijavo na policijo ter na Veterinarsko inšpekcijo, v upanju, da bodo pristojne službe ukrepale. 

Ob tem dodajajo, da naj ljudje, če že mislijo kaj dati, raje kupijo psu konzervo ali priboljšek.

Starejše novice