Fotografija je simbolična.
STA
Tor, 16.8.2022 13:21
Dijak kranjske gimnazije je na računalniški olimpijadi osvojil zlato odličje, prvo za našo državo.

Slovenski dijak Benjamin Bajd je na mednarodni računalniški olimpijadi  v Indoneziji v konkurenci 349 dijakov iz 88 držav osvojil zlato odličje, so danes sporočili iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Odkar Slovenija sodeluje na mednarodni računalniški olimpijadi, je to prvo zlato odličje za našo državo.

V indonezijskem mestu Yogyakarta se je danes z zaključno slovesnostjo in podelitvijo odličij zaključila 34. mednarodna računalniška olimpijada, ki je potekala med 7. in 15. avgustom.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije so barve Slovenije v Yogyakarti zastopali Benjamin Bajd (Gimnazija Kranj), Jakob Žorž (Gimnazija Škofja Loka), Matija Likar (II. gimnazija Maribor) in Bor Brudar (ŠC Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija). Ekipo je spremljal vodja in mentor Marko Poženel.

Programirali po pet ur

V enem tednu trajanja olimpijade so mladi programerji s celega sveta imeli dva tekmovalna dneva, ko so programirali po pet ur. Na koncu sta največ znanja pokazala kitajska programerja, ki sta si delila prvo mesto. Bajd je v skupni razvrstitvi dosegel 28. mesto.

Bajd je tako v Indoneziji dopolnil svojo zbirko odličij. Že na svoji prvi olimpijadi leta 2019 v Bakuju je osvojil bron. Leta 2020 je prav tako osvojil bron, leta 2021 je že posegel po srebru, svoje znanje v programiranju pa je letos okronal še z zlatom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice