Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 18.1.2022 07:54
Veliko občanov in občank so presenetile visoke položnice. Na trgu pa se je pojavila naprava, ki obljublja prihranek pri električni energiji.

Tržni inšpektorat Republike Slovenije opozarja na napravo Energy Saver, s katerim naj bi prihranili tudi do 75 odstotkov porabe električne energije v gospodinjstvih. 

Ne zmanjša porabe, le izboljša faktor delavnosti toka

Na tržnem inšpektoratu pa opozarjajo, da so navedbe v oglasih za to napravo neresnične, saj prihranka s to napravo ni mogoče doseči. 

Zapisali so, da gre za navadno majhno kompenzacijsko napravo induktivne jalove energije, ki ne zmanjša porabe delovne energije, temveč le izboljšuje faktor delavnosti toka. 

Tako z napravo ne boste prihranili električne energije, temveč le porabili dodaten denar za nakup naprave in mesečno za porabo, saj tudi ta naprava porablja delovno energijo, ki jo plačujete. 

Vir: Tržni inšpektorat Republike Slovenije

Ste napravo kupili? 

Če ste pa napravo kupili od slovenskega prodajalca pa lahko od pogodbe odstopite v roku 14 dni od prejema blaga, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za vašo odločitev. 

V primeru težav glede izdelkov kupljenih v Evropski uniji se lahko obrnete na Evropski potrošniški center pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, preko spletne pošte [email protected]

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice