Ljubljanainfo
Tor, 20.6.2023 19:30
Slovenski spletni portal Partis.si za izmenjavo datotek s pomočjo protokola BitTorrent bo, kot kaže, za vedno ugasnil.

Spomnimo. Partis je bil najprej nedosegljiv 9. marca 2021. Takrat je namreč potekla domena Partis.si in so jo pozabili podaljšati. Manj kot 24 ur kasneje je požar v Strasbourgu v Franciji zajel podatkovne centre podjetja OVHCloud. Ravno tam je imel Partis najete svoje strežnike. Zaradi tega je bila priljubljena stran več kot tri mesece nedostopna.

Kasneje so stran ponovno vzpostavili, a ni nikdar več delovala optimalno. Na Partisovem discord strežniku so zdaj sporočili, da je prišel čas za slovo. 

»Nekoč pa se vsaka zgodba, skupaj z vzponi in padci, konča in kot kaže se bo tako zapečatila tudi usoda portala Partis.si,« so zapisali. 

Njihov zapis objavljamo v celoti:

Dragi uporabniki in uporabnice Partisa, minilo je že teden dni odkar smo izvedeli pretresljivo novico, da nas je za vedno zapustil alfa in omega Partisa, user #1, lastnik domene in glavni programer - antiloop. Ob tem osebje izreka iskreno sožalje družini in bližnjim prijateljem. 

Čeprav so nas ločili kilometri in državne meje, smo bili povezani v skrbi za največji in najbolj priljubljen slovenski p2p portal in obenem skozi dolga leta tudi eno izmed najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji nasploh.

Dobro veste in ste opazili, da vse od požara v podatkovnem centru v Franciji pred dobrima dvema letoma, kjer smo izgubili praktično vse, Partis ni več deloval optimalno. Nismo pa izgubili svoje volje do dela in smo vam vseeno skušali priskrbeti dnevno sveže torrent vsebine, kar nam je v precejšnji meri kljub preprekam in občasnim izpadom, uspevalo.

Nekoč pa se vsaka zgodba, skupaj z vzponi in padci, konča in kot kaže se bo tako zapečatila tudi usoda portala Partis.si.

Hvala za vsa leta zvestobe in podpore, skupaj smo spisali krasno zgodbo, vam z našimi vsebinami krajšali marsikatere dolgočasne dni in ure. Naša p2p pot še ni končana, še vedno bomo prisotni za tiste, ki si želijo naših torrentov (več na discord kanalu) in slovenskih podnapisov (podnapisi.net, titlovi.com, opensubtitles.org).

Spomini so kot iskre, ki pod pepelom tlijo, a ko jih razgrneš, vedno znova zažarijo. (J. W. Goethe)

Starejše novice