Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac (foto: Bobo)
Ljubljanainfo
Sre, 6.9.2023 13:25
Posnetki nasilja v domu starejših so pretresli Slovenijo. Slabi obeti, glede na to, da smo starajoča se družba.

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je v luči nedavnih dogodkov nasilja nad starejšimi danes obiskal Dom starejših v Trebnjem, kjer se je sestal z vodstvom in stanovalci. 

Spomnimo. Dijakinja, ki je v omenjenem domu za starejše občane delala prek študentske napotnice, je posnela izživljanje nad oskrbovancema in ga objavila na družbenem omrežju.

Zaščita in pomoč

Kot je bilo mogoče slišati v današnji izjavi, informacij v zvezi z delom dijakinje in drugih tovrstnih podrobnosti zaradi policijske preiskave, ki je v teku, ne morejo dajati. So se pa zavezali, da bodo vsakršno škodljivo ravnanje sankcionirali.

Žrtev so, ko so bili seznanjeni s posnetki, zaščitili, stanovalcem, svojcem in zaposlenim pa bodo nudili pomoč.

Minister je dogodek, ki ga je označil za nedopustnega, obsodil. Sklicali so tudi širši kvorum organizacij, ki delujejo na tem področju, in sicer za naslednji teden. Maljevac je še poudaril, da si kot starajoča družba zaslužimo ustrezno oskrbo. In da nam kadra že zdaj primanjkuje.

Praksa

Dijaki in študentje v Dom starejših občanov Trebnje prihajajo v okviru počitniške prakse, se pa zdaj sprašujejo, če je sploh vredno predajati znanje prihodnjim generacijam, saj da so zaznamovani vsi mentorji.

Starejše novice