Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 6.9.2023 07:00
V Ljubljani se obetajo številne novosti na področju turizma. Kdo vse je med prejemniki denarja iz javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma?

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo seznam prejemnikov sredstev na javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, s katerim je podprlo turistične nastanitve višje in visoke kakovosti.

Na ministrstvu so prejeli 98 vlog, od teh 43 za popolno prenovo in 55 za novogradnje nastavitvenih obratov. 

Višina skupaj zaprošenih sredstev je bila 86,6 milijona evrov, ministrstvo pa je imelo po znižanju sredstev zaradi prilagoditve načrta za okrevanje in odpornost na voljo 58 milijonov evrov, je pojasnil minister Matjaž Han.

Na podlagi razpisa 1168 novih visokokakovostnih nastanitvenih enot

»Podprli smo 58 projektov, od tega 25 za popolno prenovo in 33 za novogradnje, tako da smo za to porabili 57,1 milijona evrov. Vse te naložbe bodo sicer vredne 217 milijonov evrov,« je dejal minister in poudaril, da bodo odražale tudi v gospodarski rasti, pomagale bodo tudi gradbenemu sektorju.

Slovenski turizem bo na podlagi razpisa po njegovih pojasnilih pridobil 1168 novih visokokakovostnih nastanitvenih enot, s čimer sledijo večletni strategiji slovenskega turizma, ki govori o butični, trajnostni in zeleni ponudbi.

»Vse te namestitve dvigajo dodano vrednost, to, kar si v gostinstvu in turizmu absolutno želimo,« je dejal Han.

Številne investicije tudi v Ljubljani

Med projekti za popolno prenovo obstoječih objektov v Ljubljani denar prejmejo:

KIO poslovne storitve - Vzpostavitev gostišča 'Zadružni dom Čezsoča'. Odobrena so jim bila sredstva v višini 823.508,33 evra.

KLIMA ELEKTRO inštalacije, servis in druge storitve - Rekonstrukcija in revitalizacija objekta vinski dvorec na Cerini. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.100.000 evrov.

Malexis, trgovina na drobno in debelo - Rekonstrukcija gostišča Grič. Odobrena so jim bila sredstva v višini 864.593 evrov.

POD TRANČO investicije, gostinstvo, turizem - Hotel pod Trančo. Odobrena so jim bila sredstva v višini 339.224,64 evra.

Med projekti za gradnjo novih nastanitvenih enot v Ljubljani denar prejmeta:

CURBIS storitve v športu - Kolesarki hotel. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.054.151,08 evra.

Hotel Slon - Širitev hotela Slon. Odobrena so jim bila sredstva v višini 1.799,911,86 evra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice