Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Tor, 13.7.2021 14:51
Policija je na današnji novinarski konferenci sporočila, da so nekatere storilce napadov na poslance že našli.

Poročali smo, da se dogaja vedno več napadov na poslance. Vodjo poslanske skupine NSi, Jožefa Horvata so pred nekaj dnevi po odhodu iz državnega zbora obkrožili agresivneži, mu grozili in ga celo popljuvali. Takšnih in podobnih napadov naj bi bilo v zadnjem tednu več, zato je posredovala tudi policija.

Stojan Belšak, vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, je na današnji novinarski konferenci povedal, da so nekatere storilce, ki so napadli poslance že našli.

Po njegovih besedah izhajajo iz določenih skupin, ki javno izražajo nestrinjanje z dogodki, ki so se odvijali v zadnjem tednu. 

V nekaterih primerih obvestila o storilcih še zbirajo, saj vse grožnje niso bile izrečene neposredno. »Nekatere so prišle po elektronski pošti ali pisno, v teh primerih pa je potrebna dodatna kriminalistična preiskava za ugotavljanje storilca kaznivega dejanja,« je poudaril.

Policija je izvedla tudi več ukrepov za zaščito varovanih oseb in okrepila varovanje okolice državnega zbora ter njihovih zaposlenih.

Starejše novice