Vir: Facebook Viljem Julijan
Rebeka Sivka
Sre, 17.11.2021 11:36
Društvo Viljem Julijan zbira finančna sredstva za dveletnega dečka Bona, ki ima hudo bolezen.

Društvo Viljem Julijan zbira finančna sredstva za dvoletnega dečka Bona. 

Bono bije bitko s časom in s hudo redko boleznijo - »kavernomi« žilnimi tumorji, ki napadajo njegovo drobno telo. 

Dveletni deček se je rodil z redko vrsto žilnih tumorjev po celotnem telesu, med drugim jih ima kar 33 tudi v možganih in enega v hrbtenjači, zaradi česar tudi ne more hoditi. 

Zaradi bolezni fantek ne more hoditi, zato nujno potrebuje posebne fizioterapije, ki letno stanejo 30.000 evrov in si jih njegova starša ne moreta privoščiti

Potrebuje vsaj dve leti fizioterapije 

Po napovedih nemških zdravnikov bo Bono strnjene fizioterapije, s pomočjo katerih bo lahko shodil, potreboval vsaj dve do štiri leta.

Letni strošek terapij je okrog 30.000 evrov, zato si v Društvu Viljem Julijan srčno želijo, da bi za malega borca do konca leta zbrali vsaj 60.000 evrov.

Mali borec je pri svoji rosni starosti pogumno prestal že več operacij, pri petih mesecih starosti je bil kar en mesec na intenzivni negi na pediatrični kliniki, pri enem letu starosti pa je prestal tudi zelo težko operacijo hrbtenjače na univerzitetni kliniki Tübingen v Nemčiji.

Zbiranje finančnih sredstev 

V Društvu Viljem Julijan so začeli zbiralno akcijo za Bona, za njegove nujno potrebne fizioterapije, ki so njegovo edino upanje, da bo lahko kdaj hodil, drugače se fantek nikoli ne bo mogel postaviti na noge in shoditi.

Za malega borca Bona lahko prispevate z SMS donacijo s ključno besedo BONO5 na 1919 ali z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898, sklic SI00 882021, namen »Donacija za Bona«. 

Starejše novice