Vir: Facebook infoPot, foto: Srečko Sodrovc Likar
Rebeka Sivka
Pet, 18.6.2021 14:22
Regionalna cesta Planina-Postojna je v maju dobila nove črte, ki motoriste zadržujejo na svojem pasu. Ljubljana pa poseben pas še ne načrtuje.

Na regionalni cesti Planina - Postojna so v maju napravili sredinsko neprekinjeno črto skupaj s prekinjeno (črtkano) talno črto, ki bosta motorista zadržali na svojem pasu.

Ideja večje prometne varnosti motoristov je vsekakor dobronamerna, a se v tem primeru prostorsko prikrajša predvsem kolesarje.  

Evropske države so s časom vedno bolj podvržene razvoju trajnostne mobilnosti. V Sloveniji je navdušencev nad kolesarstvom vedno več, predvsem pa zdaj, ko se na področju kolesarstva s strani Slovencev dosegajo izjemni dosežki. 

Za varnost kolesarjev moramo poleg njih samih, z večjo mero uvidevnosti ter varnim prehitevanjem, poskrbeti tudi vozniki osebnih avtomobilov ter ostalih vozil.

V Ljubljani se poseben pas še ne načrtuje

»V Mestni občini Ljubljana takih ukrepov nimamo v načrtu, saj tovrstnih cest, kjer bi bil povečan promet motoristov in bi bili ti ukrepi potrebni oziroma smiselni, na območju Ljubljane ni,« so za Ljubljanainfo povedali pri Mestni občini Ljubljana. 
 

Starejše novice