Foto: Bobo
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Sre, 15.9.2021 15:46
Izpolnjevanje pogoja PCT je od danes nujno praktično povsod, posledično pa je povpraševanje po varnostnikih vse večje.

Pogoj PCT morajo od današnjega dne izpolnjevati vsi zaposleni v vseh dejavnostih in tudi večina uporabnikov dejavnosti, izjem je zelo malo. Za preverjanje pogoja v različnih dejavnostih posledično potrebujejo veliko varnostnikov, povpraševanje je veliko predvsem v trgovskih centrih.

Kako se s trenutno situacijo soočajo slovenske varnostne službe?

Ogromno povpraševanja in premalo kadra

Ljubljanske varnostne službe so zasute z delom. Podjetje Sintal je največje slovensko podjetje za zasebno varovanje, njihovi varnostniki pa so trenutno zelo zaželeni. 

»Povpraševanja je ogromno, daleč več od naših zmožnosti. Kadra trenutno nimamo dovolj, iščemo nove sodelavce,« za Ljubljanainfo komentirajo pri Sintalu. 

Da veliko podjetij potrebuje varnostnike, potrdi tudi direktor podjetja Varnost Vič, Uroš Makarić. Tako kot pri podjetju Sintal, je povpraševanje pri Varnost Vič večje od ponudbe. 

»Strankam povemo, kakšne so naše zmogljivosti, v okviru katerih lahko zagotovimo izvajanje naših storitev. Trenutno nimamo dovolj kadra,« za Ljubljanainfo pripomni Makarić. 

S podobnimi problemi se soočajo tudi ostale ljubljanske varnostne službe, med njimi sta tudi Klemm varovanje in Valina.

Zaposleni v Klemm varovanju že iščejo nove varnostnike, saj želijo zadostiti ogromnim potrebam podjetij, predvsem v trgovskih centrih. 

Vladajo izredne razmere

Trenutno stanje smo preverili tudi pri mariborski varnostni službi Aktiva

»Imamo izredne razmere zaradi PCT pogoja,« kratko komentirajo pri Aktivi, odgovore na nadaljnja vprašanja pa še čakamo. 

Kontaktirali smo tudi mariborsko podjetje Protect infra, ki se je odzvalo precej skromno: »Povečano zanimanje je, na ostalo ne želimo odgovarjati.«

Starejše novice