Ljubljanainfo
Tor, 4.7.2023 10:40
Razmere na Slovenskih železnicah so, sodeč po številnih pričevanjih ljudi, vse prej kot idealne. Uporabnik družbenega omrežja Twitter je izpostavil obupno izkušnjo potovanja z vlakom iz Ljutomera do Kopra.

Kljub temu da se zadnje čase vse več govori o trajnostnih oblikah prevoza, na primer z vlakom ali avtobusi, kot kaže, to vendarle ni optimalna izbira.

Na družbenem omrežju Twitter smo ponovno zasledili objavo enega izmed uporabnikov, ki opozarja na obupno izkušnjo vožnje z vlakom Slovenskih železnic

Obupna izkušnja pri vožnji z vlakom

Kot je zapisal, se je njegova tašča te dni na relaciji od Ljutomera do Kopra vozila kar osem ur in pol, med tem pa še večkrat prestopala in celo morala zamenjati vlak za avtobus. 

»Dvakrat menjala vlak, vmes avtobus zaradi del na progi. Osem ur in pol. Bravo Slovenske železnice, bravo infrastruktura javnega prometa,« je zapisal uporabnik družbenega omrežja Twitter.

Dodal je, da ga ne preseneča, da nastajajo na avtocesti kolone, saj ob taki izkušnji vsi vendarle raje izberejo avtomobil.

»Zakaj so že kolone na avtocesti?« se še sprašuje uporabnik.

»Iz Ljubljane v Novo Gorico pridejo prej kolesarji za Praznik češenj kot vlak«

Pod navedeno objavo so se zvrstili tudi številni komentarji, ki prav tako opozarjajo, da so razmere v javni infrastrukturi skorajda nevzdržne. 

Eden izmed uporabnikov je na primer zapisal, da je v takšnem času prišel do Notthingama ne pa zgolj do Kopra: »Jaz sem v tem času, skupno osem ur, štartal iz Ljubljane na letališče MP, Italija, se vsedel na avion za Notthingham. Prispel v Notthingham. Opravil pot od letališča do mesta. In v restavraciji pojedel kosilo. In to ne gre za Notthingham nekje na Štajerskem.«

Drugi je dodal, da v tem času lahko prideš do Kopra tudi s kolesom: »Morda pa ima ljubljanski šerif prav in je kolo prihodnost. Ker bistveno dlje od tega ne more trajat, da prigoniš do Kopra ...«

»Iz Ljubljane v Novo Gorico pridejo prej kolesarji za Praznik češenj kot vlak ... Dovolj povedano. Se jim ne splača gradit progo. Še dobro, da nam je Marija Terezija naredila progo po Soški dolini ...« je dodal še tretji uporabnik.

Glede dolgotrajne vožnje z vlakom na omenjeni relaciji in številne pritožbe smo se obrnili tudi na Slovenske železnice.

Njihov odziv za zdaj še čakamo.

Starejše novice